Malzemeler:
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- Bir çay kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
- Bir su bardağından biraz eksik su
- Tuz
- Kat vermek için, 90gr. tereyağ
Harcı İçin:
- Beyaz peynir
- Maydonoz
Tereyağ hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yirmi dakika
dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş tereyağını her yerine yedirin. Yağladığınız hamurun ortasına küçük bir tabak koyun. Tabağın bitiminden dışa doğru dörder parmak ara vererek kesiler atın. Altı parça kadar yarım üçgenler elde edeceksiniz. Sonra tabağı kaldırıp üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın. Diğer parçaları da sırayla bu hamurun üzerine kapayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 2mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun bir ucunda katlama payı bırakarak peynirli harçtan ceviz büyüklüğünde üçer santim ara ile dizin. Bıraktığınız katlama payını harçların üzerine gelecek şekilde kapayın. Hamur keseceği ile yarım ay biçiminde küçük börekçiklerinizi kesip çıkarın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Çok az gibi görünen bu hamurdan kırk adet puf böreği çıkıyor. Tulum peyniri de çok güzel oluyor bu tarifte, ben tam yağlı inek peyniri kullandım, yağsız ve tuzsuz peynir girmez evimize, tercih size kalmış tabii.
Kesme işleminiz bitince puf böreklerini iki üç dakika sıvıyağda kızartın, kağıt havluda yağnı alıp servis yapabilirsiniz. Hamurunda da yağ var, yağda kızarıyor deyip ağır olduğunu düşünmeyin. Kızarırken fazla yağ çekmiyor, çok lezzetli bir kahvaltı öğünü elde ediyorsunuz. Yapın, mutlaka!
22 yorum:
hımm nefis bir tat ellerine saglık
afiyet bal olsun
sevgiler
ellerinize sağlık sevgili narince harika görünüyor:)
ah ah ..
iç geçirmeyip de ne yapayım ki :(
ellerinize sağlık.. nefis görünüyor.. farklı iç malzemleri ile denemek isterim güzel bir tarif..
sevgilerimle...
Şimdiye kadar gördüğüm en leziz puf böreği bunlar canım..Tıpkı rahmetli anneannemin börekleri gibi olmuşlar..Ellerin dert görmesin..En çok sevdiğim böreklerden biri de bu..Afiyetler olsun..Paylaşımın için çokkkk teşekkürler..
Sevgilerle..
Ellerine sağlık resimlerde sunumda harika, ama asıl tadı nefistir eminim.Sevgiler.Mine
ben size kahvaltiya gelmek istiyorum birgun kesinlikle, ustune de kallavi bir Turk kahvesi iceriz of super keyif:)Narince ne bu borek simdi puf puf:)
Neclacım bana hamur gösterede :))
çok seviyorum gerçekten nasıl puf puf olmuşlar kendimi zor tutuyorum :)hazırlamamak için ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet olsun çocuklar nasıl sevmiştir.öpüyorum canım..
Ellerınıze sağlık...
Böreğin hakkını vermişsiniz adı gibi puf puf bir görüntü..
Yaşamın güzellikleri sizinle olsun dileklerimle..
Sevgiler..
Neclacığım ellerine sağlık canım...
Harika gözüküyor hımm yanındada çay:D
Ay Neclacığım var ya, kaçtır giremiyorum bloglara ama neler kaçırmışım yahu! İçim gitti her yazında. Hepsine topluca bir "ellerine sağlık, ellerin dert görmesin" diyorum.
Bir beyaz semtten diğerine sevgiler ;)
Ohhh nefis olmuş canım ellerine sağlık, afiyetli bereketli olsun. Sevgiler...
Canım bu çataldaki benim olsun:)
Harika olmuş çok canım istedi ...
kucak dolusu sevgiler...
harika görünüyorr nefis..
harika bir borek olmus bayildim mutlaka denicem ellerine saglikk
Iki haftadır çocuklara puf böreği yapmak istiyordum, nasıl sevindim şimdi bu tarifi görünce :)
çatalı elinden alıp, böreği ağzıma atasım geldi...
ellerine sağlık
nasıl güzel görünüyor puf puf....ellerine yüreğine sağlık arkadaşım...
canım benim seni mimledim sayfamda haberin olsun....öptüm sevgiler....
eline sağlık ne kadar güzel kabarmış
eline sağlık neclacığım...sabah kahvaltıda çayımın yanına alabilirim...
Canim bu tarifi yapmak istiyorum ama bana 2 su bardagi una yaklasik 1 su bardagi su fazla geldi. Civik olursa un eklememin sakincasi olur mu? Bir de bir gece once yapsam ertesi gun kizartsam kabarma sorunu yasar miyim acaba?
Tesekkurler
Esra
(Hafta sonu yoktum, şimdi gördüm sorunu)
Esra'cığım o miktarda su kafi geliyor endişelenme. Cıvık geldi yine de dersen az miktar un ekleyebilirsin. Oranın unlarının su kaldırma miktarı ile buranınkiler farklı olabilir belki. İstersen suyu yavaş yavaş ekle, un erken doyarsa suya eklemezsin hepsini.
Önceden hazırlayıp kızartmaya gelince, hiç öyle denemedim açıkçası. Ama dergi çekimi için hamuru önceden hazırlayıp, iki üç saat sonra kesip kızartma işlemini yapmıştım, sorun yaşamamıştım.Geceden beklemesi konusunda denemek lazım diyorum:)
Yorum Gönder