Sabahleyin biraz erken kalktıysanız, kahvaltıya kandırıkçı börekten hazırlayabilirsiniz. Hamuru katlayıp aralara terayağ kondurarak hazırlanan börekler, elde açılmış gibi görünüyor, kahvaltıyı canlandırıyorlar. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli nasıl isterseniz, ama mutlaka soğan katmalı içe.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket maya (ister yaş maya, ister instant maya)
- 1,5 su bardağı ılık su
- Tuz
- 6-7 su bardağı un
ile yumuşak bir hamur yoğurun. Ilık bir yerde hacminin iki katı olana kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup, gazını çıkarın, iki eş parçaya bölün. Oda ısısında beklemiş 100 gr. tereyağını sekize bölün. Hamuru önce uzunlamasına kalınca açın, yağın bir parçasını üzerine elinizle sıvayın. Yanlardan tekrar katlayarak yağı yayın, bu şekilde zarf gibi kapatın. Aynı işlemi diğer hamur için de yapıp, buzdolabında on beş yirmi dakika bekletin. Bu sürede yağlar donacak, açarken işiniz kolay olacak.
Dolaptan çıkardığınız hamurları tepsiniz boyutlarında açın, yağlanmış tepsiye birini serip, üzerine hazırladığınız içi yayın. Diğer hamuru da üzerine kapatıp, kenarlarını dikkatlice birleştirin. Üzerine yumurta srısı sürüp, 200 derece sıcak fırına verin. Üzeri nar gibi kızardığında alın, üç dört dakika sonra hafifçe su serpip, temiz bir bezle örtün. Dinlenen böreği, ılıyınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
37 yorum:
Neclacım harika:))..Ben de bu tarifle bizimkilere elde açılmış gibi börekler yapabileceğim. Zaten fotoğrafta da kat kat, incecik açılmış gibi görünüyor.
Ellerine sağlık canım. Bu güzel paylaşımın için de çok teşekkürler:).
Sevgilerimle..
aslı
ben bayıldım bu kandırıkçılaraa:))
Canım yalancı tavuk göğsü yalancı su böreği duydum ama ilk defa kandırıkçı börek duyuyorum çok yaşa emi:))))
Ellerine sağlık bunu mutlaka deneyeceğim:))
Sanada yorum yazacağım ellerine sağlık canım mutlu haftalar...
Merhabalar..Kandırıkçı ama harika görünüyor.Bir dilimcik aldım.Ellerinize sağlık.Sevgiler..
Necla Hanım yine nefis şeyler hazırlamışsınız.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
Ellerine saglik arkadasim.... Benim icin börek olsun da yalanci olsun.... Mmmmmmmmmmmmmmm. Sevgilerimle
beni kandırdın neclaaaaacımmmmm....bir müddet börek yok dedim söz verdim kendime yapmıycam diye ama ben bu böreği yaparım...hemde en kısa sürede ....çok öpüyorum canımmm.eline yüreğine sağlık....
Ne iyi olur kahvaltıda.Şu uyku ile başım belada olmasaydı yapardım:)
çok güzel görünüyor, gerçekten de kandırıkçı bir börekmiş beni hemen yapmalısın diye kandırdı beni..
ellerinize sağlık..
sevgiler.
Ellerine sağlık canım pek güzel duruyor valla, sevgiler
Nefis nefisss dilimler, ellerine sağlık canım. Bu pratik tarif için teşekkürler, sevgilerimle..
Ellerine sağlık..
Ufff acıktığımı daha çok hissettim, pilavın pişmesini bekliyorum. Bunu görmem iyi olmadı :))
canım dilimler nefis görünüyor...ellerine sağlık ...
Şekerim bu kandırıkçıyı ben yerim yerrr :)))
Sevgiler,
Evren
böyle kandırıkçı börek seve seve yenir :)
deneyeceğim :) malum okula beslenmeye konacak :)
ellerine sağlık canım..
börek nefis görünüyor ellerine sağlık.yalnız ben bişey anlamadım tereyağını neden sekiz parçaya bölüyoruz.zaten böreğin hamuru 2 eşit parçaya bölünüyor ve yağın yarısı bi parçaya diğer yarısı diğer parçaya olması gerekmez mi?8 parça tereyağı anlayamadım
kandırıkçı yada gerçek önemliolan harika görünmesı ve börek olması:)
Elleine sağlık canım :)
Afiyet bal şeker olsun sizlere...
sevgiler...
Çoookkk güzel olmuş sevgili Necla. Vallahi kahvaltıya kapınızı çalasım geldi :)
Afiyetle yiyin canım benim.
Sevgiler
Hamuru ikiye bölüyoruz ve ikisini de ayrı ayrı yağlıyoruz. Dört parçayı birine, dört parçayı diğerine ayırıyoruz. Her katın arası yağlanmış olacak şekilde, zarf gibi katlıyoruz . Umarım cevabım yeterli olmuştur sizin için sevgili misafirim.
asıl tarif için ben teşekkür ederim eşim açma böregi çok sever mutlaka deniyecem ellerine saglık
Kayınvalidem de kandırıkçı baklava yapıyor buna banzer :) Çok güzel görünüyor Neclacım ellerine sağlık. Sevgiler...
Neclacım süpersin ya :) anlatımına hayranım... beni sormuşsun çok sağol.. hastayım ve daha da kötüye gidiyor gibiyim :) özgür paşa da hasta.. hatta başka şeylerde var :))özgür sünnet olmak zorunda sanırım,idrar yolları kapanmış vs.. bakalım düşünüyoruz taşınıyoruz şimdilik...
börek nefis olmuş,ellerine sağlık...
Şimdiden sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yeni yıl diliyorum...
Sevgiler...
Ellerine saglik Narin'cigim,
Harika olmus, cok begendim, her zaman ki gibi nefis olmus.
Saglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum.
Neclacığım, bu kandırıkçı falan değil resmen süper bir börek.Kat kat harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
Senin ve ailenin yeni yılını kutlarım.
Öpüyorum.
Sevgiler
Bayıldık bizler bu kandırıkçı böreğe Necla'cığım..Ellerine sağlık canım..
Yeni yılın kutlu olsun tatlım..
Sevgiler..
Ayol neresi kandırıkçı bunun? Basbayağı börek. Hem de pek afili. Ellerine sağlık Necla'cığım ve nice güzel yıllara!
harika görünüyor canım..ellerine sağlık...ben de denesem hiç fena olmayacak!!yeni yılın kutlu olsun...
Neclacım geride kalan yılın güzel anılar bırakması yeni senenin de umut,başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum ailen ile birlikte.mutlu yıllar..
Yeni yılın size ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.
Mutlu Yıllar :))
Umutlar sarsın dört bir yanınızı mutluluklar serpilsin etrafınıza yeni gelen yıl size ve sevdiklerinize sağlığı , huzur u sunsun her daim.
MUTLU YILLAR
Sevgilerle … SeViL :…
NECLACIMMM SAĞLIKLI,MUTLU,HUZURLU,ŞANS DOLU BİR 2010 DİLİYORUM:)
KUCAK DOLUSU SEVGİLER...
Mutlu yıllar. İyi seneler..
NEFİS BİR BÖREK OLMUŞ.ELİNİZE SAGLIK.MUTLU YILLAR DİLERİM.
Harika görünüyor ellerine sağlık hemen deneyeceğim :)
nejla hanım tarifinizi denedim ve de çook beğendim. ölçüleri biraz değiştirerek yaptım. ve kendi yaptığım ölçülerle ve kendi yaptığım böreğin resmiyle üye olduğum başka bir sayfada sizin isminizide vererek paylaşabilirmiyim. ne kadar değiştirerek yapsamda nihayetinde size ait bir tarif saygısızlık etmek istemem.
Afiyetolsun size. Yalnız önce isminizi bilmek isterim bir de nerede paylaşacağınız söylerseniz sevinirim.
benim adım sevda. şimdi sizin böreğinizi gördüm de benimkinin içi sizin yaptığınız gibi katlarının arası yağlı durmuyodu. ben yağını az koydum herhalde. tepsim küçük olduğu için 1 su b su,1 su b. süt koyup yapmıştım içine de 50 gr filan koymuştum yağını. bir dahakine fazla koyup deneyeyim.tarifi gönderdiğimde size haber ederim. nezaketiniz için teşekkürler ayrıca.
Yorum Gönder