ben kanasam
sarılar sende kalsa
bir kılıf bulmalı şimdi
gözyaşlarıma bahane
mevsim bahara yaklaşırken sevgilim
ben kanasam
sarılar sende kalsa
Limonlu Kek
gün günü tutmuyor, sırf dilimiz sarıya dolanmış diye değil limonlu kek, bahanesi yok, canımız çekti sadece
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 limon
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- Alabildiği kadar un
Yapılışı
Yumurtalar ve şeker çırpılır, üzerine sıvıyağ, süt, limon kabuğu rendesi, limonun suyu eklenir. Kabartma tozu ve un leyerek katılır, yeniden karıştırılır. Tahin kıvamında bir kek hamuru elde edilir. Yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
3 yorum:
çok severim.sizinkide çok lezzetli duruyor.emeğinize sağlık...
sevgiyle kalın,
www.meltemmutfakta.com
Kekiniz çok güzel görünüyor. Acaba benim gibi yabancılar için 'aldığı kadar un' yerine aşayı yukarı ne kadar un alacağını tavsiye edebilirmisiniz?
Teşekkür ederim Meltem Hanım.
Karen Hanım, her unun yoğunluğu farklı olduğundan bazı tariflerde hep aynı ölçüyü vermek doğru olmuyor. Ben de kötü bir huyum var ölçülü biçili yemek yapamıyorum pek. Tahin kıvamında demişim, yani koyu olmayan bir kek hamuru elde etmeliyiz. Sanırım iki-iki buçuk bardak unla istenilen kıvam tutturulabilir.
Yorum Gönder