Kurutulmuş Meyveler Etkinliği için hazırladığım iki tarif daha geliyor.
Kuru Kayısı Tatlısı
- 300gr. kuru kayısı (günkurusu da olabilir)
- 6 adet karanfil
- 1 su bardağı su
- Dövülmüş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tarçın ya da bal (isteğe göre üzerini süslemek için)
Kayısılar dörde bölünür ve orta ısılı ateşte birazcık kavrulur. Suyu ve karanfiller ilave edilip, kayısılar suyunu çekene kadar pişirilir, ocaktan indirilir sıcak sıcak servis tabağına alınır. Ilık yemekte fayda var, soğuyunca ilk güzelliği gidiyor. Üzeri dövülmüş ceviz, tarçın ya da balla süslenebilir, ben tercihimi kaymaktan yana kullandım.
Diğer tarif ise çok biliniyor:
Çikolatalı Kayısı
Biraz kuru kayısı, biraz çikolata ve süslemek için hindistan cevizi, fındık ya da cevize ihtiyacımız var. Kayısılar kaynar suda on dakika kadar haşlanır ve kurumaya bırakılır. Benmari usülü eritilen çikolataya batırılır, sonra dilediğiniz malzemeye. Kuruduktan sonra yenmeye hazırdır.
1 yorum:
Bu çok güzel bir tarif. Aslında iki tarif :))
ellerine sağlık arkadaşım.
sevgiler
Yorum Gönder