9 Mart 2009 Pazartesi

İncirli Cevizli Krema




Malzemeler:
  • 2 poşet toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket hazır çikolata parçalı puding
  • 2,5 bardak süt(puding için)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 10-12 adet kuru incir



Önce incirleri ılık suda otuz dakika kadar bekletin. Krem şanti ve soğuk sütü bir kaba aktarıp mikserle katılaşana kadar çırpın., buzdolabında bekletin. Diğer taraftan, hazır pudingi üzerindeki tarife görepişirip soğuması için bir kenara alın. Üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Krem şantinin dörtte birini, çekilmiş cevizleri ve küp küp doğradığınız yumuşamış incirleri soğuyan pudinge ekleyip karıştırın. Altı adet kup bardağına alta krem şanti, üzerine incirli harç, üzerine yine krem şani koyup dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdaolabında iki saat kadar bekletip servis yapabilirsiniz.

Yiyenlerin tadına doyamadığı bu tarifi kurutulmuş meyveler konulu etkinliğe gönderiyorum.

3 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Arkadaşım merhaba,
incirli tatlı tam bir bomba !!
ellerine sağlık.

takip listesini hazırlmak için;
önce yerleşim--gadget ekleye gir canım---blog listesini seç.--buraya takip ettiğin blogların adreslerni girdiğinde her yeni yazı eklendiğinde blogundan takip edebilirsin. dilerim yardımcı olmuşumdur :)
takıldığın bir yer olursa mail adresimi biliyorun :))9

sevgiler

NarincE dedi ki...

Teşekkürler Zehra'cığım. Tatlıyı bir de yesen. Off çok lezzetli bir şey çıktı ortaya. Ağzına incir parçaları ve cevizler geliyor, yoğun bir çikolata tadı, aman aman.

İPEK dedi ki...

Narince ..ya sen ne aralık fırsat bulup da yapıyorsunuz ..
cok güzel tarifleriniz var ve paylaşımlarınız için de çokkk tşk ler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin