31 Mart 2009 Salı

Izgara Çupra




Çiftlik değil deniz çuprası olursa, hele de mangaldaki közde usul usul ama kurumadan, yanmadan pişmişse, çatalı dokundurduğunuzda bembeyaz eti sulu ve buharı üstünde tabağa ayrılıvermişse, salata ve ailenizin sıcak sohbeti de eşlik ediyorsa çupranın tadına doyum olmaz. Benim için çupra illa ki ızgara olacak. En çok bu halini seviyorum.
Pulları ve içi iyice emizlenen, yıkanan çupra hafifçe yağlanıp, ızgaraya dizilir, közle buluşturulur. Sonrasında bütün gece damağınızda kalacak bir lezzete kavuşursunuz. Tabağa boylu boyunca uzanmış çuprayı, salatayı, aynı tadı hâyâl etmeye çalışırım sonraki günlerde. Ama nafile bir sonraki çupra keyfi beklenmelidir. Peki ya siz? Siz nasıl seversiniz çuprayı pardon çipurayı?

4 yorum:

pelin'ce dedi ki...

Necla aynen bende bu hali ile yemesini çok seviyorum...
Arada içine limon dilimi ve defne yaprağıda koyarım...
Karnım gurul gurul oldu :))

meltemmutfakta dedi ki...

derya kuzusu bunlarrrr...
bende çupra'nın ızgarasını severim.Helede Ege Çuprasıysa...uff canım istedi şimdi.ellerine emeğine sağlık.Afiyet bal şeker olsun...
sevgiyle kal,

www.meltemmutfakta.com

Karen Hanim dedi ki...

Hmmmm. Genelikle böyle balık resimlerden tıksınırım fakat o kadar güzel bir resim var ki balığın tadına bakmak isteydim!

NarincE dedi ki...

Sevgili Pelin, yemek yaparken o an canımızn istediği gibi hareket etmek ne güzel.

Teşekkür ederim sevgili Meltem, keşke yollayabilseydim.

Karen Hanım, size de teşekkürederim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin