27 Kasım 2012 Salı
Badem ve Vanilyalı Ay Bisküvi
250 gr oda ısısında tereyağına bir su bardağı pudra şekeri, bir su bardağı da toz badem ekleyip yediriyorsun. Azıcık incecik rendelenmiş limon kabuğu, yarım çay kaşığı şekerli vanilin, iki tam su bardağı ve dörtte üç su bardağı un ekleip yoğuruyorsun, fazla değil ama. Hamuru buzdolabına kaldır bir saat dinlensin. sonra cevizden büyüklüğünde parçalar alıp ay şekli veriyorsun. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip, önceden ısıtılmış yüz elli derece fırında rengi sararmadan pişirip alıyorsun. Soğuduğunda alıp ister çikolataya batırıyor, ister bolca pudra şekeri (azıcık vanilin karıştırılmış) eleyerek sunuyorsun.
Bu kadar kolay. Tarif Necip Usta'mın Fransız Pasta ve Tatlı Sanatı kitabından. Fransızca isminin söyleyişi de lezzeti kadar hoş: Biscuits Croissent aux Amandes à la Vanille.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
şimdi çay içerken olsa yerdim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Narince arkadaşım, çok lezzetli bir o kadar da göz alıcı bir kurabiye olmuş.Ellerine sağlık.
Şu an sabah kahvemi içiyorum yanına çok yakışır. Bir tane uzatır mısın:))?
Sevgiler.
Bademli bademli nasıl güzeller.. Pudra şekerlisi de güzeldir ama ben çikolatalılara uzanıp alıvermek istedim bir an.
Ellerine sağlık Narinim..
Çok güzel görümüyor ellerinize sağlık...
Hııım kokuyu almaya çalıştım ama olmadı:) En iyisi kolları sıvayıp yapmak galiba. Görüntü çok cezbedici.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
süüpppeeerrr olmuşlar ellerine sağlık
çikolatalı olanlardan alayım ben:))))
ellerinize sağlık, müthiş bir şeye benziyor, görüntü güzel eminim tadı daha da güzeldir...
Beyaz Fırından alırız genelde bunları gerçekten tatları nefistir, sizinde elinize sağlık
sevgiler
Ben çikolataya batırıp yerdim herhalde (:
Mis gibi vanilya kokuyorlardır eminim:).
Ellerine sağlık ablacım..
Sevgilerimle;).
aslı
Yorum Gönder