Okul kermesine ne yapsam diye düşünenler için yumuşacık bir kek tarifim var. Veli ve öğrencilerden gelen istek üzerine yapıldı. Topkek halinde hazırlandı, vişne parçaları eklendi, Ayşesu kuru kalmasın üzeri, kremalansın deyince çırpılmış krema ve çikolata parçacıklarıyla süslendi. Fotoğrafta gördüğünüz kendimize yapılmış hali. Güzelliğine aldanıp alınmış karadutlar tatsız, ekşi bulununca keke katıldı, kelepçeli kalıpta pişti, üzerine çikolata ve krema ikilisinin uyumu eklendi.
Malzemeler:
- 4 iri yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 210 gr oda ısısında tereyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 100 gr bitter çikolata
- Küçük bir kase karadut
Hazırlama:
Yumurta ve tozşeker iyice beyazlayıp kremamsı bir doku kazanana kadar çırpılır.
Oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ eklenip tekrar çırpılır.
Süt eklenir, kakao eleyerek eklenir.
Mikserin önce düşük devrinde, sonra hızlandırarak iyice çırpılır.
Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir, çırpılır.
Bıçakla kıyılmış çikolata ve yıkanıp suyu süzülmüş karadutlar eklenip, tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serilir, kek harcı kalıba boşaltılır.
Önceden ısıtılmıi 200 derece fırında beş altı dakika pişirilir.
Bu süre sonunda frın ısısı 180 dereceye düşürülür ve kek pişirilir.
Kürdan batırıp temiz çıktığında kek fırından alınır.
200 ml krema kısık ateşte ısıtılır ve 100 gr bitter çikolata parçalanarak kremaya eklenir.
Çikolataların tamamen erimesi sağlanır, elde edilen ganache biraz soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür.
Kek ve sos iyice soğuduğunda dilimlenerek servis yapılır.
23 yorum:
HARIKA, ellerine saglik Narincem, ben bunu mutlaka yaparim, cok sevgiler. Guzel bir hafta sonu olsun :)
ÖNCELİKLE KERMESE YAPTIĞIN İÇİN CANIM ELERİNE SAĞLIK HAYIR İÇİN OLUNCA LEZZETİ VEDE BEREKETİ DAHA ÇOK OLUYOR
NEFİS GÖRÜNÜYOR KEKİN SEVGİLER
neclacım, böylesi keklere bayılırım en kısa zaman da inşallah deniycem:)
sevgilerimle..
Neclacığım tüm güzellikleri biraraya getirmiş bir lezzet şöleni ortaya çıkarmışsın. Ellerine sağlık canım.
ay ay bu nasıl bir görüntü Narinim muhteşem bir kek olmuş içi nemli
bende de vardı tatsız karadutlar bu keki denemeliyim
ellerine sağlık
ah narinim ah.. benimde canim öyle bir cikolatali kek cekiyorduki sana tikladim :) ama olmadi simdiii :S
ne müthis bir görüntü bu böyle! ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
Narincigim tek kelime mükemmel görünüyor ellerine emeklerine saglik .Hayirli aksamlar canim öptüm.
keki çok severim çok güzel görünüyor tabağı alıp kaçıyorum.ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık canım,Allah kabul eylesin hayrını..
Çok güzel gözüküyor,tekrar tekrar istenileceğinden şüphe yok :)
Mutlu pazarlar diliyorum..
Muhabbetle..
Ben de tam Antalya'da dut mevsimi başladı yazımı yazacaktım (dün yürüyüşümü yaparken yol üzerinde öyle çok dut ağacı gördüm ki üzeri pıtırak gibi dutla dolu, bir tanesinin sahiplerinden izin isteyip biraz yedim).
Nefiiiiiiiiiiiis!Eline saglik!
VAVVVVV.... Yerim ben onu...:))
Ellerine saglik canim benim,,, Süper bir görüntü...
Harika bir kek olmuş. Ellerine sağlık cnm. Şu an acayip bir şekilde tatlı krizindeyim zaten bu resimi görmek pek iyi olmadı:))
Ayşesu ağzının tadını biliyor, ben de aynı böyle isterdim:)) Bir hafta bol bol dut yiyeceğim ama beyazından.
Ellerine sağlık arkadaşım, çok ama çok güzel olmuş.
Goruntu harika tam bi cikolata soleni seklinde, gelde bir catal atma :). Ellerine saglik canim
Hafif ıslak keklere bayılırım:)))ellerinize sağlık
Tek kelime ile nefis! Ellerine sağlık:)
Necla ablacım işte bu görüntü beni benden alır:)).
Ellerine sağlık, tek kelimeyle muhteşem görünüyor:).
Sevgilerimle...
aslı
dutlar bollanınca yapılmak üzere bu tarif de deftere yazıldı:)
ablacım ellerine sağlık olsunn:) çok güzell çok alımlı bir kek:)
ay ne bu ya ekrana yapıştım kaldım :))) süper ötesi olmuş
ellerine sağlık canım
MMhh ellerinize sağlık. Hani yemede yanında yat derlerya inanın öyle bir tarif olmuş.
Sevgilerle...
Harika ve iştah kabartan bir görüntü!!!
hmm lezzetine doyum olmaz bu kekin. not edildi.
Yorum Gönder