20 Mayıs 2011 Cuma

Balık Bruschetta



İtalyanların sarımsak, zeytinyağ ve fesleğeni kızarmış ekmekle birleştirdikleri bruschettalarını temel alıp, ben de sarımsaklı tereyağımı kullanarak akşamki mangal sefasından kalan çupra parçalarını değerlendirmek amacıyla hoş bir atıştırmalık ürettim.

Yağları aromalandırmayı seviyorum. Taze sarımsaklar çıkıp da biraz baş tutmaya başladı mı (çünkü küçükken soymaya pek üşeniyorum) bir iki dişini az suda şöyle bir haşlayıp yumuşatıyorum. Sonra iyice ezip, oda ısısındaki tereyağına yediriyorum. Sonra bu güzel yağı kızaracak ekmeklere sürüyor, et yemeklerinin yanına yoldaş ediyorum. Fotoğrafta gördüğünüz zeytinyağını aromalandırmak da hepimizin bildiği şeyler. Taze otlar; biberiye, kekik, adaçayı, sarımsak, limon istediğince tatlandır zeytinyağını. Hele Delfiş'imin babasının yağlarıysa görün güzelliği.

Ekmeklere sarımsaklı tereyağını sürüp kızarttıktan sonra, kurutulmuş domatesleri ılık suda beş on dakika beklettim. Yumuşayınca robota attım, sarımsak, maydonoz, azıcık tuz ve zeytinyağ ekleyip iyice sulandırmadan çektim. Bu lezzetli karışımı kızaran ekmeklerin üzerine sürdüm.

Beyaz balık etlerini de pay edip incecik kıyılmış taze soğan, pulbiber ve az zeytinyağı ile süsledim. Pek güzel oldular, akşam üzeri soluk ışıkta fazlaca pişmiş gibi görünen ekmeklere bile aldırmadan sunuyorum seyrinize. Öyle leziz yani!


19 yorum:

Delfina ; dedi ki...

aman efendim bizim yağ ne güzel arz-ı endam etmekte karşımda...ama bak sen küçük sarımsakları soymaya üşenirmişsin ben de yağı tatlandırmayı üşenirim.ne zamandır aklımda at içine baharatı ban ekmeği delfiş diyorum ama nerde bende sendeki marifet narinim :)

yemekbiraşk dedi ki...

bruschettaları bende severim tipik bir italyan antipastosudur :) önden yada arkadan farketmiyor nefis bir atıştırmalık oluyor..
eline sağlık neclacım balıklıda ayrı bir güzel olmuş
sevgilerimle..

sevda dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.öpüyorum.

Pastane'den dedi ki...

valla fikir süper mutlaka denemeliyim
ellerine sağlık arkadaşım

Kendimce dedi ki...

Kokusu geldi vallahi bayılırım aromalı yağlara ellerine sağlık Neclacım

Saglıklımutfak dedi ki...

Bilmezmiyim o yağların lezzetini. Ellerine sağlık iyi bir değerlendirme olmuş:)

Tijen dedi ki...

Aman da Delfişler Narinimler. Sevginiz daim olsun kızlarrrrr....

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm ne de güzel anlatmışsınn:))
ellerine sağlık olsun:)
bu arada karadutları sabırla bekliyorum:))

beylikdüzü dedi ki...

Nefis görünüyor emeğinize sağlık.Blogunuzuda çok başarılı buldum tebrikler.

Hülya dedi ki...

Bir balıksever olarak bu tarife yorum yazmam mı? Yazarım tabi. Nefis, nefis bir görüntü Narinim. Kalan balıkları ne güzel değerlendirmişsin.

Tarifname-SEDA dedi ki...

Balıkları en leziz şekilde değerlendirmişsin. Ellerine sağlık.

Sevgiler

beylikdüzünde dedi ki...

balıklar nefis olmuş emeğinize sağlık.

dokuzuncubulut dedi ki...

Sarımsakla lezzetlenmiş mis gibi tereyağı... Bu kadarı bile yeter ne kadar lezzetli olduğunu anlatmaya ellerine sağlık olsun.

İnci Yemek dedi ki...

Lezzetinde hiç şüphe yoktur:)malzemelere bakarmısın neclacım:)
kokusu buraya geldi,ellerine sağlık canım.öpüldün:)mutlu haftalar dilerim...

mimosacafe dedi ki...

Nejlaaa ne harika bir bruschetta bu böyle. lezzetini bile hissettim
öyle söyleyebilirim :)nefis olmuş eline sağlık şekerim.

bu arada ben de kızıyorum pahalı peynirlere. hele o parmesan yok mu ateş pahası. ama arada kaçamak iyidir :)))

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Necla ablacım tam bir lezzet şöleni olmuş:).
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı

mndlna dedi ki...

Herkese selamlar,
bir süredir bazı arkadaşlarla konuştuğumuz Ankara Blogger buluşmasını yaz tatilleri başlamadan önce gerçekleştirelim diyoruz.Herkes tanıdığı blogger'larla paylaşırsa katılımı daha genişletebiliriz. Hedef bu Cumartesi , yani 28 Mayıs. Mekan konusunda önerilere açığız.

Teşekkürler
İyi çalışmalar

Bu arada muhteşem gözüküyor, ellerinize sağlık :D

Aybike Ceylan dedi ki...

Baligi cok seven ben, eminim buna da bayilir. Ellerine saglik harika olmus tek kelime ile Narincem.

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..

SERAP dedi ki...

Aaaah bu cok degisik bir lezzet.Cok hosuma gitti...Paylasimin icin tesekkürler.Berlinden sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin