Malzemeler:
- 150 gr kemiksiz koyun eti
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 yemek kaşığı un
- 4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
- 11 su bardağı su
- 1 ince dilim balkabağı
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet kurutulmuş dolmalık biber
- 2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
- Tuz, beyaz biber
Hazırlama:
Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.
Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.
Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.
Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.
Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.
Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.
Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
14 yorum:
oooo Narince acildikca aciliyorsun aman allahim sahane olmus bu corba:) gozum kapali oyum senin verebiliyorsam bir yerlerden adres ver!
nefisssss olmuş.ellerine sağlık.
çok güzel bir çorba diyecem ama sanki birazda kendi başına yemek gibi doyurucu bayağı kıvamlı bir hali var ağzım sulandı vesselam ellerine sağlık canım
sevgiler
Corbadan ziyade yemek gibi gorunuyor. Ama tarifi okuyunca "aman Allah'im ne kadar besleyici" dedim:) G.Antep mutfagina da bayilirim. En kisa zamanda denemek isterim. Ellerinize saglik...
Canım mutlu pazarlar ellerine sağlık bomba gibi bir çorba olmuş başarılar dilerim öpüyorum.
Oh yeee aman tanrım !
Ellerinize sagllik. Nefis bir corba olmus. Yarismada basarilar dilerim.
gerçekten çorba harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.öpüyorum.
Nefis görünüyor Necla'cığım. Sen de bir hayli çeşnilendirmişsin, eminim çok lezzetli olmuştur. Denemek için tarifini hemen kopyalıyorum, ellerine sağlık:)
Ama ama artık bu çorba değil besleyici bir yemek olmuş, ellerine sağlık Neclacığım, seni nereden destekleyeceğiz bu yarışmada?...
bu çorba yenilen türden içilen değil, ki bence böylesi daha doyurucu ve besleyici... ellerinize sağlık! adı nedense çok hint vari gelmişti:)
nefis ve besleyici bir çorba olmuş, ellerinize sağlık
mest oldum:) ama erik pestilini bulamam ki buralarda:(
nefis olmuş eline sağlık:)
sevgilerimle...
Ewet biliyorum bu çorbayı okurken bile ağzım sulanmıştı:) Ellerine sağlık...
Yorum Gönder