23 Nisan 2011 Cumartesi

Tennuri Çorbası




Maggi Yarışması için yaptığım üç tarif gelecek sırayla. Gaziantep'ten leziz bir çorba: tennuri çorbası. Kıyma ile hazırlanan çorbayı et ile yaptım, balkabağı, pestil,kurutulmuş patlıcan ve biberler de benim ilavem. Doyurucu, besleyici çorba için;

Malzemeler:

  • 150 gr kemiksiz koyun eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
  • 11 su bardağı su
  • 1 ince dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • 2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
  • Tuz, beyaz biber


Hazırlama:


Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.

Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.

Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.

Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.

Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.

Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.

Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.

Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.

Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.

Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


14 yorum:

beste dedi ki...

oooo Narince acildikca aciliyorsun aman allahim sahane olmus bu corba:) gozum kapali oyum senin verebiliyorsam bir yerlerden adres ver!

lezzet sarayı dedi ki...

nefisssss olmuş.ellerine sağlık.

Fatma dedi ki...

çok güzel bir çorba diyecem ama sanki birazda kendi başına yemek gibi doyurucu bayağı kıvamlı bir hali var ağzım sulandı vesselam ellerine sağlık canım
sevgiler

our twins of N.Y. dedi ki...

Corbadan ziyade yemek gibi gorunuyor. Ama tarifi okuyunca "aman Allah'im ne kadar besleyici" dedim:) G.Antep mutfagina da bayilirim. En kisa zamanda denemek isterim. Ellerinize saglik...

derya dedi ki...

Canım mutlu pazarlar ellerine sağlık bomba gibi bir çorba olmuş başarılar dilerim öpüyorum.

Kon-Tiki (Ashley) dedi ki...

Oh yeee aman tanrım !

nesrin dedi ki...

Ellerinize sagllik. Nefis bir corba olmus. Yarismada basarilar dilerim.

sevda dedi ki...

gerçekten çorba harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.öpüyorum.

dokuzuncubulut dedi ki...

Nefis görünüyor Necla'cığım. Sen de bir hayli çeşnilendirmişsin, eminim çok lezzetli olmuştur. Denemek için tarifini hemen kopyalıyorum, ellerine sağlık:)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ama ama artık bu çorba değil besleyici bir yemek olmuş, ellerine sağlık Neclacığım, seni nereden destekleyeceğiz bu yarışmada?...

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

bu çorba yenilen türden içilen değil, ki bence böylesi daha doyurucu ve besleyici... ellerinize sağlık! adı nedense çok hint vari gelmişti:)

Seda Yazıcı dedi ki...

nefis ve besleyici bir çorba olmuş, ellerinize sağlık

yemekbiraşk dedi ki...

mest oldum:) ama erik pestilini bulamam ki buralarda:(
nefis olmuş eline sağlık:)
sevgilerimle...

Tümay Öztürk dedi ki...

Ewet biliyorum bu çorbayı okurken bile ağzım sulanmıştı:) Ellerine sağlık...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin