15 Ağustos 2010 Pazar

Ramazan'da Her Güne Bir Tarif: Arnavut Ciğeri


Haftada bir bilemedin iki tarifi zor eklerken Peçete'nin Ramazan boyunca her güne bir tarif çağrısına ilgisiz kalamadım. Bugünden itibaren Narince'de de her gün yeni bir tarif olacak. Öyle uzun uzadıya sohbetler eksik kalacak muhtemelen, ama her gün buluşacağız iyi değil mi?

İlk olarak ciğer kebaptan kalanlarla yaptığım arnavut ciğeri ile başlayalım.

Malzemeler:
  • Bir adet ciğer
  • Bir demet maydonoz
  • 5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlama:

Düz bir yüzeyde bıçağın ucuyla ciğerin üzerindeki zarı soyun.

Parmak genişliğinde bantlara kesip kuşbaşı (fındık büyüklüğünde) doğrayın.

Yemeğe yarım saat kala unlayın.

Bir tavaya bolca sıvıyağ koyup kızdırın.

Unladığınız ciğerlerin fazlasını silkeleyerek kızgın yağa atın.

Ciğerlere sertleşinceye kadar dokunmayın.

Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartın.

Derin bir kaba alıp, hemen tuz ve kırmızı biber serpip ağzını kapatın.

Sonra piyaz doğranmış kurusoğan ve maydonozla birlikte servis yapın.

13 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Ayy canım arkadaşım benim, ben biliyordum dayanamayıp bize katılacağını :)))

elerine sağlık arnavut ciğersiz olamazdık, ben de yanına soğuk ayran çorbamı getiririm kızlarda Allah ne verdiyse artık sofra tam olur :))

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bu tariflerle benimde kolestrolüm tavan yapacak anlaşıldı:))))Eline sağlık Neclacığım hayırlı ramazanlar...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım; hiç bir zaman hayır demiyeceğim bir lezzet,ramazanda ağır olsada,ben yinede varım.Ellerine sağlık çok hoş görünüyor.Sevgilerrrr...

Unknown dedi ki...

Ciğerden ziyade,et kavurma gibi gözüküyor,şahane yani :) elinize sağlık..Hayırlı iftarlar

HUYSUZBALIK dedi ki...

2 gündür öldürüyorsun beni şu görüntülerle yahu :) Ellerine sağlık Neclacım. Sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ciğeri sadece arnavut ciğeri olarak tüketmeyi seviyorum yanında bir de patates kızartması varsa çok daha keyifli oluyor benim için. Ellerine sağlık canım.. Kocaman sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))))))))))
ciğerci dükkanı açacağım
sözz :)))))))))))
afiyet olsun narinimmm.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Arnavut ciğerini çok severim.Çokta lezzetli görünüyor.Hayırlı Ramazanlar...

yeşim dedi ki...

hem susadım hemde acıktım.ciğer çok sevmem ama nasıl leziz duruyor neclaaaa....güzel ellerine tatlı gönlüne sağlık.öpüyorum canım benim.bereketli iftarlar...

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.
Hayırlı ramazanlar dılıyorum.

Behiye Sönmez dedi ki...

off süper bayılırız biz :) ellerine sağlık şeker..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin