18 Ağustos 2010 Çarşamba

Kayısılı Parfe



Lakırdısız gönderiler devam ediyor, her gün.
Tuhafıma gitmiyor değil, ekle tarifi çık. Ama böyle, zihnim tatil yapıyor, zorlamıyorum, bayrama kadar.
Malzemeler:
  • 3 su bardağı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 5 yumurta sarısı

İçi İçin:

  • 250 gr kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker

Hazırlama:

Kremayı vanilin , yarım su bardağı toz şeker ve bir fiske tuzla karıştırın. Hafif ısıtıp ocaktan alın.

Yumurta, yumurta sarısı, yarım su bardağı şekeri ısıtılmış kremaya karıştırın. Karışımın bulunduğu kaseyi buz dolu bir kaba oturtup, iki dakika mikserle çırpın.

Parfeyi bir kalıba döküp iki saat buzlukta bekletin.

Bu arada kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Şekerle karıştırıp kısık ateşte yumuşayana kadar üç-dört dakika pişirin.

Ateşten alıp püre haline getirin. Püre soğuduktan sonra krema torbasına ya da ucunu küçük kestiğiniz temiz bir poşet koyun.

Yumurtali kremayı dondurucudan çıkarıp krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.

Kremanın üçte birini kalıba döküp üzerine kayısı püresinden toplar sıkın. Üzerine kalan kremanın yarısını yayıp tekrar kayısı püresi sıkın.

Üzerini kalan krema ile kaplayın. Kalıbın üzerini folyo ile kapatıp dondurucuda en az beş saat bekletin.



22 yorum:

yemekaski.com seçil dedi ki...

Parfe hiç denemedim ama bu çok hoş.. yapasım geldi :) ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Neclacım çok güzel duruyorlar tabakta seyretmek bile keyif verdi yesem kimbilir ne olur ellerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ablacığımm..
sen lakırdı etmesende fotoğrafların konuşuyor zaten.. ben hissediyorum dile gelişlerini..
her zamanki gibi kendine hayran bırakıyorsun beni kalıyorum buralarda..
ellerine sağlık diyebiliyorum canı gönülden..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Buna benzer bir tarif de ben de vardı ama yumurtalar çiğ katılınca pek hoşlanmıyorum... Görüntü süper, ama biraz zahmetli geldi bana... Ben tembel işi pratik tarifleri seviyorum :))

Ellerine sağlık canım kocaman sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sorbeler parfeler bu sıcakta yapılır mı Neclacığım eline sağlık. (Porselen meraklısı birine bu tabakta konur mu bayıldım:))))

ebru dedi ki...

Necla kayısılı parfe harika görünüyor. Şimdi buz gibi bir dilim ne güzel de giderdi. Ellerine sağlık.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

HEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP EDEN BİR TARİF..
ELLERİNE SAĞLIK YAZA YAKIŞIR BİR LEZZET ..
BEREKETİ BOL OLSUN..

SEVGİLER..

fuat gencal dedi ki...

MUHTEŞEM Görünüyor ellerinize sağlık. Çok şık, leziz ve iştah açıcı

Saygılar.

Açalya dedi ki...

evde kırmızı kayısılarım var, (black apricot diyorlar burda ama çok yaygın değil) yarın krema alıp hemen deneyeceğim, harika!

YeMeK vAkTi dedi ki...

Narinim ellerine sağlık kremalıya nefis olduğuna eminimm canımı istettin yahu:)

evatolyesi dedi ki...

Tam mevsimi çokta güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık dondurma gibi soğuk soğuk ne güzel:)

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika görü
nüyor sıcaklar için birebir:))Bere
ketli iftarlar dilerim öpüyorum.

www.sendepisir.com dedi ki...

Elleriniz sağlık. Çok hoş görünüyor mutlaka lezzeti de öyledir
www.sendepisir.com

paşakızı mutfakta dedi ki...

Harika görüntü..Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım..

yeşim dedi ki...

neclam nefis olmuş kaşık alıp geliyorum iftar sonrası sendeyimmm...

yemekbiraşk dedi ki...

rengi görüntüsü harika ellerinize sağlık. çok şık olmuş
sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş görünüyor,leziz olduğuda kesin ,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

Unknown dedi ki...

Ne yazayım ki ben şimdi buna. Parfe ayrı güzel, tabak ayrı. Müthişsin yine, ellerin dert görmesin.

nesrin dedi ki...

Nefis bir görüntü. Ellerinize saglik. Sevgiler...

Cafe Pepela dedi ki...

Gülüm enfes görünüyor,bayıldım..
Şu rengin şekerliğine bakın ya Hu:)

lezzetyolculugu dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar dilerim.Parfe harika görünüyor.Ellerinize sağlık.Bence tam bir Ramazan tatlısı olmuş.Hem pratik,hem serin,hem hafif.

Saglıklımutfak dedi ki...

Buda çok leziz deneyeceğim;) eline sağlık

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin