Adı çorba; ama doyurucu, besleyici bir yemek denebilir. Yemek yemeyi bizim kadar seven, çorbasız sofraya oturmayan Macarların dünyaca ünlü çorbası.
Malzemeler:
- 1 kg. kemiksiz sığır eti
- 1 kg. patates
- 3 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 dolmalık kırmızı biber
- 2 domates
- 2 çorba kaşığı Kotanyi toz kırmızı biber
- 1 litre et suyu (etin kemiği ile hazırlanmış)
- 80 gr. eritilmiş böbrek yağı veya 100 gr. tereyağı
- 1 tatlı kaşığı Kotanyi kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 ölçü csipetke
- 1/2 su bardağı krema
Çorbanızın pişmesinden 10 dakika önce, Csipetke'yi hazırlayın ve hemen ateşten almadan 2-3 dakika önce gulaş çorbanızın içine atın. Csipetke'ler pişip çorbanın suyunun üstüne çıkar. Çorbayı ateşten alıp üstüne kremi ekleyin ve çok sıcak olarak yanında lahana turşusu ve taze ekmek ile servis yapın.
Csipetke "Çorba İçin Küçük Hamur Parçaları"
Malzemeler:
- 80 gr. un
- 1 yumurta
- bir tutam tuz
Hazırlama:
Unla, yumurtayı ve tuzu karıştırıp sert bir hamur yapın. Parmaklarınızı unlayarak hamurdan fındık büyüklüğünde düzgün olmayan parçalar kopartıp önceden hazırladığınız çorbanın içine, çorbayı ateşten almadan hemen önce atın ve 2-3 dakika kaynatın. Csipetke'ler pişince çorbanın üstüne çıkar. Bu şekilde piştikleri anlaşılır. Çorbanızı ateşten alarak sıcak sıcak servis yapın.Csipetke'nin hamuruna kesinlikle su koymayın.
Csipetke'leri hazırlamış olduğunuz etli çorbalara, sığır ve koyun etiyle yaptığınız yahnilere yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dakika önce hazırlayarak ilave edebilirsiniz.
19 yorum:
Muhteşem bir görüntüsü var ellerinize sağlık.
Saygılar.
Enfes görünüyor..
Şifa,bereket,muhabbet ola :)
Ellerinize saglik. Gulas pilavla cok güzel oluyor. Almanlarda da var. Sevgiler...
Ellerine sağlık canım.. bu arada akşam senin iki yazı önceki tortillalarından yaptım içine kaşar domates koydum kaçtane yedim valla hatırlamıorum süper oldular :)) teşekkürler tarif için ayrıca zaten bir yazı ile teşekkürlerimi ileticiim :))
Çok iyi bilirim :) Almanlarda daha az renklisini yapar yanında haşlanmış patates,elma sirkeli ve defne yapraklı suda haşlanmış kırmızı lahana ile . Eline sağlıkkkkk yine enfessin bunu her seferinde söylemek istemiyorum :)
Neclam benim Ankaralım ellerine sağlık yine nefis bir tarif sevgiler
Ellerine emeklerine saglik canim corban degisik bir güzel tarif sevgiler canim öptüm.
görüntü harıka.tadıda göruntude saklı denecek kadar guzel:)ellerıne sağlık Narince ...sevgiler
Neclacım bu çorbayı bu kadar güzel anlatan görmedim... bir sürü yeni şey öğrendim.. o küçük hamurların isminede ayrıca bayıldım;)
Bende minik hamurlara bayıldım tabiiki bilgilere ve her zamanki gibi fotolara ellerine sağlık afiyet olsun herkese...
ablacığım bizim ahali etobur olduğundan bu çorbaya tamin ederim ki bayılacaklar:))
ellerin dert görmesin ablacığım..
Düğünü sormuşsun seneye okullar kapandıktan sonra kısmetse ablacığım Kızılcahamamlıymışsın yakınız gerçekten.. Sana davetiye getiricem eğer gelemezsem postaya veririm:))
Kesinlikle ana yemek tadında bir çorba. Benim gibi bir çorba fanatiği için harika bir öneri:) Ellerine sağlık:) Sevgiler...
İlk defa denk geldiğim bir lezzet..
Harika bir anlatım gene..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.
Öffff harika hakikaten çorba değil, başlı başına bir yemek olmuş görüntü de süper. Ellerinize sağlık..
sendepisir/Nilgün
Neclacığım muhteşem görünüyor elle
rine sağlık.Bereketli iftarlar koca
man öpüyorum.
nefis olmuş....
burada da her yerde rastlanır hani dünyaca ünlü dedik ya :)
sevgiler..
Neclacım görüntü süper tabi ki tadı da ellerine sağlık harika olmuş canım.
çok severim bu macar yemeğini ellerine sağlık canım nefis olmuş
Esimle evlendigimde evde en cok pisirdigi yemeklerdendir kendisi,eti cok sevmedigimden zorda olsa yeyip,güzel olmus derdim! Simdi ise cok yapmiyorum,cok yemisim cünkü...
Fakat biz hamur parcalari koymuyorduk,belki bu hamurlarla biraz hafif olabilir benim icin,ellerinize saglik,eski günlerimi canlandirdiniz gözümde...
Mutlu iftarlar dilerim.
Yorum Gönder