26 Ağustos 2010 Perşembe
Domates Soslu Acı Biber Turşusu, Nektarin Reçeli ve Diğer Kış Hazırlıkları
Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.
Patlıcanlar çoktan kurudu, bez torbalarda yerini aldı bile.
Sütçünün getirdiği tazecik, çıtır çıtır sivribiberler tohumlara kadar dilimlendi, iplere dizilip kurutuldu.
Bir kısmı kızartılıp pembe ve lezzetli, etli bahçe domatesleriyle hazırlanmış sarımsaklı sosla kahvaltı soframızda yer aldı.
Taze fasülyeler de dilimlendi, gazete kağıtları üzerinde bir gün güneşte, daha sonrası evde serili olarak kurutuldu. Evde kurutuldu çünkü: rengi yeşil kalsındı.
Şu aralar balkon; dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri, çuşkaları misafir etmekte. Gelip gidip aralarını açıyorum, çünkü: daha geç kurur ve küflenmeye daha müsaittir etli biberler. Hatta bu yıl ilk biber salçası denemem de üzeri tül örtülü kurumakta.
Şu aralar balkon; dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri, çuşkaları misafir etmekte. Gelip gidip aralarını açıyorum, çünkü: daha geç kurur ve küflenmeye daha müsaittir etli biberler. Hatta bu yıl ilk biber salçası denemem de üzeri tül örtülü kurumakta.
Domates soslu acı biber turşularımız çoktan oldu, bir kavanozu tüketilmeye başlandı. Tezgah üstünde reçellerle birlikte geleneksel pozlarını verdiler. Üç çeşit reçel yaptım demiştim: vişne, kayısı, nektarin. Vişnenin daha sonra iki buçuk, bu hafta da üç liraya çıkan fiyatı yüzünden vakitlice yapmış olmama sevindim doğrusu. Bir kilogram meyveye bir kilogram şeker ölçüsüyle, akşamdan şekere yatırıp, sabah kaynatarak yaptım reçelleri. Yalnız nektarin biraz daha mayhoşca olduğundan bir kilo meyveye bir kilo iki yüz gram şeker hesabıyla kaynattım. Peki sizde ne durumda kış hazırlıkları?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Ne kadar güzel bizde sivaslıyız aslen oralardada kurutulur ama istanbulun havasından dolayı sebze kurutamıyoruz.
Size afiyet bal şeker olsun:)
Sevgiler.
Hepsi görsel bir sölen gibi. Harika görünüyor. Ama biz buralarda böyle seyler yapamiyoruz, hava sicakligi 23lerde. Yagmur yagiyor. Bir 10 gün yaz sicagini yasadik, o zaman da kisi hic düsünemedik. Ellerinize saglik. Sevgiler...
çok guzel hersey, kış hazırlığı tamamlanmış:)soslu biberde nefis görunuyor canım ellerıne sağlık.sevgıler
Canımmm 41 kere maşallah ben bu sene
hiç kış hazırlığı yapamadım.Afiyetle
yersiniz inşallah.Bereketli sahurlar
öpüyorum.
Oooh hamaratlık böyle bir şey işte..Ben daha gezeyim orda burda:) Sağolsun anneciğim yapıyor bir şeyler de biz de sebepleniyoruz, ama görünce hazırlıkları gaza gelmedim değil doğrusu:)
harika herşey.. bizde durumlar şu :) yoğurtlu salatasını yapmak için kırmızı biberler, hünkar beğendi için patlıcanlar mangalda közlendiler.. yeşil fasulyelerde hazır.. birde rende domatesler.. ve reçeller herşey hazır :)) seninde ellerine kollarına sağlık..
ablacığımm maşallahın var:)) domates soslu turşuyu anneme göstereceğimm:)) bu hafta sonunu turşulara ayırmayı planlıyoruz:))
Nefiss keşke bende yapabilsem...umarım vakit bulurum ellerine sağlık
Artık kış gelebilir:)
Neclacım becerikli arkadaşım, kışlıkları hazırlamış,biz henüz hiç başlayamadık:(
Bu sene bu tempoyla hazırlayabilirmiyim onu da bilmiyorum:(
Bende yapabilmek için fırsat kolluyorum :)
Güzel günlerde afiyetle yemenizi diliyorum canm...
sevgiler
Maşallah daha ne olsun... Artık kışdan korkmaya gerek yok... Biz salça yapmadık bu yıl, domatesler de ramazan sonrası sırasını bekliyor... Anacığım bu yıl minik torunu için acısız özel tarhana yapacak... Bakalım nasıl olacak sevecek mi maskara...
Ellerine sağlık canım, sağlıkla, afiyetle tüketin inşalah...
ben şahsen kışı sende geçirmeye karar verdim.
!!! Şu andan itibaren..
:=))))))
imrenerek baktım ne güzel hazırlanmışsınız bir mavi boncuk iliştirelim :)
sevgiler..
Hepsi birbirinden nefissss ellerine sağlık canım
Neclacım bunları görünce kendime kızdım. Hiç bir şey yapmadım diye. Seninkiler görüntüler desen süper hele ki senin anlatımın beni bitiriyor. Ellerine sağlık ellerin dert görmesin. Allahım afiyetle yemek nasip etsin. Bir de maşallah demek lazım.
Canım kotanyide hakettiğini düşünüyorumilk 3 ü bende seni destekledim.Oylarımı verdim.Umarım ilk 3'e girersin..
Tariflerini beğeniyorum.
Sevgiler
oh maşallah.Harikasınız.
Yorum Gönder