1 Mart 2009 Pazar

Çikolatalı Muss



  • 150 gr. bitter çikolata
  • Yarım su bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Bitter çikolata, tereyağı, su ve nescafeyi tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Çikolata eriyip pütürsüz bir kıvama gelince ateşten alın. Çikolatalı karışımı karıştırarak biraz soğutun ki yumurta sarıları pişmesin, içine 3 yumurtanın sarısını ilave ederek mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız karışım soğuyana kadar bekletin. Diğer tarafta 3 yumurta akını bir yemek kaşığı tozşekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip, metal kaşıkla karıştırın. Küçük servis kaplarına alın ve 6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yapımı çok kolay, 10 dakikada hazırlanacak ve çikolataya doyuracak, müthiş bir tatlı. Ellerinize sağlık .

Tarif P.D.Ç.SE ev sahibesi Sevinç Hanım'ın sayfasında

http://sevincceden.blogcu.com/

6 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

ellerine sağlık
çok güzel yumurta biraz korkuttu çiğ olduğu için, ama çiğköftedede et yiyoruz

sayfalarımızın düzeni aynıymış:)
sevgiler görüşmek dileğiile

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel bayılır benim afacanlar buna...
Desteğine teşekkür ediyorum canım.
Sağlıcakla,hep mutlu olman dileğiyle...

mutfaktelaşı dedi ki...

çok nefis görünüyor, bir de içinde çiğ yumurta olmasa, ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Nefiss görünüyor yaa kaşıklayasım geldi
ellerine sağlık
sevgiler.

Narince dedi ki...

Evet çok nefis bir tatlı oluyor arkadaşlar. Mousse, Fransızca köpük anlamına geliyor. Bu yüzden de köpük köpük olana kadar çırpılmış yumurta kullanılıyor.
Ağzınıza aldığınızda sönen hava kabarcıkları, süngerimsi doku hoş, tavsiye ederim, deneyin.

Zehra Gürgen dedi ki...

hımmm Necla'cım en sevdiğim tatlı musstur :)

ve bence kıvamını tutturmakta öyle kolay değildir. Ellerine sağlık. Çok güzel yapmışsın.

sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin