Portakallısından, parça çikolatalısından bir biscotti. Çaya batıra batıra,rüzgara karşı oturup yiyesiniz diye...
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 150 gr tereyağ (oda ısısında)
- 3 su bardağı civarında un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın kabuğu rendesi
- 60 gr iri kıyılmış bitter çikolata
Üzeri İçin:
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlama:
Toz şeker, yumurta, tereyağ ve rende portakal kabuğunu karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Malzemeleri yoğurun, bıçakla irice doğradığınız bitter çikolataları ekleyip, eritmeden bir kez daha dikkatlice yoğurun.
İki eşit parçaya böldüğünüz hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyup, üzerine sıvıyağ ve yumurta karışımını sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Bu süre sonunda tepsiyi fırından alın, keskin bir bıçak yardımıyla hamurları birer parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimleri tepsiye tekrar dizip (bu sefer yatık olarak) fırında beş altı dakika daha pişirin.
Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Ağzı sıkıca kapalı bir kapta hava almadan bir hafta saklayabilirsiniz.
Afiyetle...
13 yorum:
ellerine saglık canım ben cok seviyorum biscottiyi...ayrıca dolma sarma konusundada yardımların için teşekkürler...
narinim ellerine sağlık
mmm mis
:)
Ben cesaret edememiştim hiç yapmaya sanki zor gibi geliyordu ama sen kısaca özetleyince niye yapmayayım ki dedim kendime :)
Sevgiler,
Çikolatalı olurda yenmezmi:)) sevgiler
cok neefis gorunuyor. ellerine saglik...
Canım çok severim ellerine sağlık sev
giler.
Çok güzel olmuş, Sevgili Narince. Ellerine sağlık.
Bu kıtırları biz de çok severiz.
Sevgiler.
Rüzgara karşı oturup iilen bir çay ve yanındaki muhabbet insanı mutlu ederken yanına böyel de bir çeşni kimbilir ne hale büründürür değil mi?
ellerine sağlık olsun..
Çok güzel görünüyorlar, yanına da bir fincan çay süperr.Eline koluna sağlık,sevgilerimle:)
Biscottiyi eskiden hiç sevmezdim kendimde yapmaya başlayana kadar:) Ellerine sağlık çikolata ve portakalın uyumu zaten tartışılmaz.:)
Her denediğim tarifiniz gibi bu tarifinizde mükemmel oldu.Kıtır kıtır mis gibi portakal kokulu bir biscotti.Ellerinize sağlık, teşekkürler..
Cok sevindim Emine Hanim. Gec cevaplasigim icin ozur dilerim. Blogger duzen degistirmis gelen yorumlari gorememisim. Ellerinize saglik sizin de.
Cok sevindim Emine Hanim. Gec cevaplasigim icin ozur dilerim. Blogger duzen degistirmis gelen yorumlari gorememisim. Ellerinize saglik sizin de.
Yorum Gönder