Diğer yarısı sevgili Sare hanım'ın tarifiyle sürk oldu işte. Tarifin orijinali Sare Hanım'ın da belirttiği gibi Süheyl Budak'ın Antakya Mutfağı isimli kitabından alınma. Sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Ben tarçın,karanfil ve yenibahar katmadım. Taze sarımsak katmak aklımı kurcaladı epeyce ama çok canım isterse salatasını yaparken ya da öylece sofraya koyduğumuzda eklemek daha akıllıca geldi sonrasında. Ölçü de kullanmadım; peynirime göz kararı kuru kekik, karabiber, pul biber, çörekotu, kimyon, küzbara (kişniş tohumu demek oluyor), deniz tuzu biraz da zeytinyağı katıp yoğurdum bir güzel. Sonra ellerimle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğim tepside, üzeri örtülü olarak beklettim, kuruması için. Ertesi gün alt üst ettim, akşama kadar yine bekletip kavanoza dizdim, has zeytinyağımla doldurdum üzerini. Yağım tabii ki Delfina'nın babasının nefis zeytinyağından. Yeni sezon yağları satışa çıktı, bitmeden alın. Sonra bana teşekküre gelebilirsiniz söyleyeyim.
12 Nisan 2012 Perşembe
Sürk ve Zeytinyağı Buluşması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
bu ne güzel bir görüntüdür böyle arada yapıyorum o kadar kıymetli oluyorki direk tüketiyoruz hiç bir şeylere katamadan:) ellerine sağlık sevgiler
Merhaba,
Sürk adını daha önce hiç duymamıştım, çok ilginç bir tarif.En kısa zamanda denemek istiyorum ben de.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)
kesilen sütüm olursa mutlaka yapacağım:))) ellerine sağlık ablacık öpüldün...
Sevgili Narince, gene ne güzel görüntülerle paylaşmışsınız.
Ellerinizle bu yöresel lezzete ayrı bir tat katmışsınızdır.Ellerinize sağlık.
"Afiyet, bal, şeker olsun" derler...:))
Çok sevgiler, canım.
Oyy Narincem negüzel değerlendirmişsin kesik sütü.Ellerine sağlık arkadaşım tadını merak ettim .
(sürk)Küflü çökelek de denir küfletilmişine oda güzel olur.Ben bunu görünce aa Antakyalımı yoksa dedim (sonra baktım tarifi başka yerden almışsınız)çok güzel bir kahvaltılıktır.Ben de Hatay Antakyalıyım:)
Yorum Gönder