18 Eylül 2009 Cuma

Kıymalı Lazanya



Kaç gündür Blogger'la problemliyiz, dünden beri hiç ulaşamıyorum. Hiçbir blogu göremiyor, defalarca denememe rağmen sonuç alamıyorum. Nasıl olduysa kumanda paneline ulaştım, ulaşmışken de bir kayıt göndereyim dedim. Aynı dertten çok kimsenin muzdarip olduğunu biliyor, bir an önce çözümlenmesini umuyorum. Bugün kıymalı lazanya yapalım.Benim gibi hamurla oynaşmayı seviyorsanız, hamurunuzu kendiniz yapın, yok uğraşamam derseniz, hazır alın.

Lazanya Hamuru Malzemeleri:

  • 400gr un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kıymalı Lazanya Malzemeleri

  • 300gr lazanya
  • Bir baş kurusoğan
  • İki adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300gr kıyma
  • 4 adet domates
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet defne yaprağı
  • 200 gr rende kaşar

Beşamel Sos Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz , karabiber



Hazırlanması

Lazanyayı hazırlamak için, bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alın, biraz soğuk su ilave ederek yumuşak ve elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirin. Hamuru merdane ile açtıktan sonra kalın dikdörtgen şeritler halinde kesin.

Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, sarardığında havucu ekleyip bir kaç dakika daha kavurun, kıymayı ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.Salça, sarımsak ve domatesleri ekleyin, tuzunu karabiberini ayarlayıp, kapağı kapalı olarak domatesler pişene kadar bekleyin. Ateşten almadan bir kaç dakika önce defne yapraklarını ekleyin.

Lazanyayı kaynar tuzlu suda, iki üç dakika haşlayın.

Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun, sararınca sütü yavaş yavaş ekleyip, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Yağlanmış tepsiye lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sıra halinde dizin. Üzerine bir kaç kaşık beşamel sos dökün, fazla değil.
Hazırladığınız kıymalı sostan - içinden defne yapraklarını çıkardıktan sonra- lazanyaların üzerine yayın. Üzerine rende kaşar serpiştirin. Aynı işlemi tüm malzemeniz bitinceye kadar sürdürün. En üste beşamel sos yayıp, bolca rende kaşar serpin, önceden ısıtılmıi 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Hem börek, hem makarna. Beşamel sos kulanarak istediğiniz malzemeyle; sebzeli, mantarlı, fesleğenli yapabilirsiniz lazanyanızı. Tembel Garfield'ın en sevdiğini!

2 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Lazanyayı elde yapmak hiç aklıma gelmemişti, ama bu güzel tarifi mutlaka deneyeceğim. Süperr gözüküyor, ellerine sağlık canım.

Sevgi Küçük dedi ki...

sen hamurunu bilem kendin mi yaptın? valla hayranım senin gibi becerikli bayanlara! darısı başıma :)
ellerine sağlık
ve şimdiden sağlıklı huzurlu ve mutlu bayramlar geçirmeni dilerimmmm kocamannn öpüyorum :)
sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin