Mercimeğin anayurdu tam olarak bilinmez ama en eski tarım bitkilerinden biridir. Bildiğim kadarıyla en eski mercimek Kral Midas'ın mezarında bulundu. Dünya mercimek üretiminde önemli bir yeri olan Türkiye'de en çok yeşil mercimek tüketilir. Kırmızı ve sarı mercimek daha çok çorbalarda kullanılır.Kuru sebzelerin içinde sindirirmi en kolay olan mercimekte %24 oranında protein bulunduğundan orta direk mutfaklarda çoğu kez etin yerini tutar. Vitamin, kalsiyum, demir, fosfor, kükürt ve çinko yönünden çok zengin olduğu için besin değeri çok yüksektir.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- Tereyağ ve sıvıyağ
- 3 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, kimyon
- 4-5 dal taze soğan
- Bir tutam maydonoz
1 yorum:
Ne güzel bir görüntü. Ellerinize saglik.
Bayraminiz Mübarek Olsun
Yorum Gönder