7 Şubat 2009 Cumartesi

Domatesli Ekmek



İster kahvaltıya, ister atıştırmaya, isterseniz antre niyetine:
Gerekenler:
  • 8 dilim tost ekmeği
  • Domates
  • Tost kaşarı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimleyin. Peyniri tost ekmeği büyüklüğünde ince dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız tepsiye ekmekleri dizin. Üzerlerine birer dilim tost kaşarı ve birer dilim domates koyun. En üste de tuz, karabiber ve kekik serpip, biraz zeytinyağı gezdirin.

Domatesli ekmekleri, 220 derece ısıtılmış fırında, peynir eriyip üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Benimde tatil kahvaltılarında yaptığım bir tarif. Elinize sağlık.Sitenizi yeni gördüm kendimden birşeyler buldum.Özellikle çocuğu kursa giden bir bayan olarak hafta sonunun telaşını iyi biliyorum. Hepsini, hepimize kolay gelsin.Sevgiler.Mine

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin