Bu tarifleri Beş Çayına Lokmalık Minik Tatlar Etkinliği için yaptım.
Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 125gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
- 1/4 çay bardağı sirke
- 1/2 tatlı kaşığından az tuz
- 1/2 tatlı kaşığından az tozşeker
- 1 çay bardağı kıyılmış ıspanak
- 1/2 paket kabartma tozu
- Un
- Zeytin ezmesi ve beyaz peynir
Malzemelerle elimize yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
Sonra unlanmış tezgahta açıp, mantı gibi ama daha büyük kareler elde ediyoruz. İçlerine peynir ve zeytin ezmesi koyup, üçgen şeklinde kapatıyoruz.
Karelerin sadece bir ucunu kapatıyor, üzerlerine yumurta sarısı ve birer parça ketçap sıkıyor ve folyo serilmiş tepside sıcak fırına veriyoruz.
Susamlı Kurabiye
Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 1/4 çay bardağı sirke
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- Un
- 1/2 paket kabartma tozu (mahlepli susam aromalı)
Yapılışı:
Malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açarak dilediğiniz şekillerde kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susama batırın ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
4 yorum:
Bu minicik ıspanaklı tuzlu kurabiyeleri çok beğendim, nefis görünüyorlar..
En kısa zamanda denemek isterim.
Ellerinize sağlık.:)
Sevgili Ayşe Yaman; yorumunuz beni çok heyecanlandırdı. Sizi beğeniyle takip ediyorum, zarif duruşunuza hayranım.
İlginize çok çok teşekkür ederim.
bu tarifi denemek isterim,ne kadar un kullandınız acaba tahmini miktar verseniz?
Gülşah Hanım, inanın yapalı çok oldu.Yalnız unu ekledikçe hamurun toparlandığını göreceksiniz. Hamura sürmediğiniz diğer elinizle hamura dokunun, elinize yapışmayacaktır. Kulak memesi kıvamındadır, ele yapışmaz artık. Bütün kurabiyelerde kıvam budur, net bir un miktarı söylenemez, her unun kalitesi farklı olduğu gibi, yağın yumuşaklığı, elinizin ısısı etkilidir. Keşke yakınlarda yapmış olsaydım, aşağı yukarı bir şeyler söyleyebilirdim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yorum Gönder