22 Şubat 2009 Pazar

Dana Nuar Rostosu




Şık sofranıza şık bir akşam yemeği. Gerçi kriz var ne rostosu, ne nuarı demeli ama pişirdim, sunmak istedim.

Malzemeler:

  • 1 adet dana nuarı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tereyağ

  • Salça

  • Un

  • Su

  • Defne yaprağı




Eti tuzlayıp biberleyin, teflon tavaya koyduğunuz bir kaşık yağı iyice kızdırıp etin her yerini çatal batırmadan, harlı ateşte kızartın. Böylece et hiç suyunu salmayacak, yumuşacık pişecek, parmağınızla bastırdığınızda şişkinliği hissedeceksiniz.
Eti tavadan alınca aynı yağda yemeklik doğranmış kurusoğanları, sonra kabuğu soyulmuş ve yine yemeklik doğranmış 1 domatesi, 3 kaşık dolusu salçayı, 1 kaşık unu sırayla katıp, suyunu verin. Düdüklü tencereye aldığınız etin üzerine bu suyu dökün. Su etle aynı hizada olmalıdır. Buharı çıktıktan sonra tam 1 saat düdüklüde eti pişirin.
1 saat sonra düdüklüden çıkardığınız eti ısıya dayanıklı ve ete uygun boyutta bir tepsiye alıp, bir tane defne yaprağı ekleyin, tuzunu şimdi atacaksınız, tabii istediğiniz kadar da karabiber. Önceden ısıtılmış 250 derecede fırına verin. Arada bir açıp sosundan üzerine gezdirmeyi sakın unutmayın. Kızarıp istediğiniz güzelliğe geldiğinde fırından alın. Yanında tabii ki patates püresi ve pilav iyi gider.




Bizimkiler öyle sabırsızdı ki yamuk bir pilavla aceleyle ancak bir fotoğraf alabildim.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

canım tarifi almaya geldim ellerine sağlık harika görünüyor.Desteğine teşekkür ediyorum.
Ayrıca sende o yazının başlığını değiştirirmisin bilmiyorum etkinlik tarifi diye.sevgilerimle...

Narince dedi ki...

Elbette ekliyorum.Teşekkür ederim.

sarımutfak-hande dedi ki...

süper olmuş tabağı aldım bilesin hazır öğle yemeği saati gelmişken:):)
ellerine sağlık cnm

Narince dedi ki...

Ne yalan söyleyeyim, iyi iş çıkardım. Keşke dileyen herkese sunabilsem. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

harika olmuş canım ellerine saglık

Selen dedi ki...

hmmm, demek uc asamasi var, tava, tencere ve firin. Dun aldigim dana nuari pisirmeden once iyi ki gelip bakmisim :)

Selen dedi ki...

Harika oldu, tarif icin tesekkurler. Kalan suyundan da tarhana corbasi yaptim, cok guzel oldu.
Simdi kokorec tarifine takiliyorum gidip gelip... :)

Narince dedi ki...

Beğenmenize çok sevindim sevgili Selen. Tarhana çorbası da mis gibi olmuştur. Kokoreç benim de canım çok çekiyor şu günlerde, ben de mi yapsam ne?

serap dedi ki...

mrblar cok güzel görünüyor ellerinize sağlık yarın akşamki misafirlerm için yapıcam rostoyu bi sorum olacak
eti düdüklü tencereye koydugumuzda yanlamasına sıgmaz gibi geliyor dik kalır ise tencerenin içinde su ile aynı hizada olması da mümkün olmayacak ne yapmalıyım il defa yapıcagım için bilemiyorum ortadan bölüp yanyana koysam olurmu acaba

Narince dedi ki...

Serap Hanım, merhaba. Et düdüklüye yanlamasına sığıyor, sığdıramazsanız ikiy bölebilirsiniz sakıncası olmaz nasıl olsa daha sonra dilimleyeceksiniz. Umarım memnun kalırsınız, güvenip denemeye karar verdiğiniz için teşekkür ederim.

saygıyla...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin