1 Ekim 2012 Pazartesi
Ciğer Tava ve Beraberindekiler
Bakın bizim kırmızı sos tabaklarımızı renklendirmeye başladı bile. Kış hazırlıklarına ara verip en azından benim gözümü gönlümü açan bir tabağa göz atalım istedim. En azından benim için diyorum, ciğer konusunda herkes aynı fikirde olmayabilir çünkü.
Bu lezzetli tabak için mevsimin mayhoş, yeşil domatesleri ince ince lira şeklinde doğranır, tavada erirken sarhoş edici nefis kokularını yaymış iki kaşık tereyağında şöyle bir çevriştirilir. Aynı yağa yıkanıp temizlenmiş kuzu ıspanaklar, önceden hafif haşlanıp dondurucuya atılmış bezelyeler de atılır, öldürmeden alınırlar. Üstlerine az biraz deniz tuzu çekilir.
Kuzu ciğeri bir kapta tuzlanır, az da karabiber çekilir üzerine değirmenden. Alt ve üstleri hafifçe una bulanıp, fazlası silkelenir. Aynı tavaya biraz daha tereyağı eklenir, ciğerler önlü arkalı sulandırmadan, hızlı ateşte çok değil bir buçuk iki dakika pişirilir ve tabağa alınır.
Hepi topu on on beş dakikanızı alacak, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
ıspanak ve domates tereyağında çok çok lezzetli olmuşlardır eminim:) ellerine sağlık neclacım sevgiler
yemede yanında yat bu tabağın naricemm:)
ellerine sağğlık canım...
sevgiler..
ellerinize sağlık. Ciğerin herhaline bayılıyorum...
Neclacım harika bir tabak. Ellerine sağlık.
Tek kelimeyle Nefis görünüyor:) sevgiler...
Bu tabak bana da hitap etti, mis gibi.
Kütüphanede ders çalıştıktan sonra öğle arasında şu tabağın bazırlandığı bir yer olsa ah:-)
akşam akşam bile çok cazip,ellerine sağlık.
narinim ellerine sağlık aldım kahvaltıda yeri hazır.
Narince, ne güzel bir tabak. Ciğer konusunda sizinle aynı fikirdeyim, bayılırım.
Yaz başında bir Adana gelenekseli olan ciğer ızgarayla sabah kahvaltısını yapmıştım.
İçindekiler nasıl güzel birbirini tamamlamıştır, kimbilir.
Ellerine sağlık, sevgiler.
harika, harika, harika, her zaman ki gibi Narincem..
Sevgi ve selamlar..
Renk, lezzet uyumu ile tabakta çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık olsun, sevgiler:)
Yorum Gönder