31 Ekim 2009 Cumartesi

Çinekop Tava


Sevgili Ferah'ın bu ayki balık konulu etkinliğine gidiyorlar.

Tarif edilecek zor bir tarafı yok. Bizim gibi çinekopu çok severseniz bir hafta ızgarasını, bir hafta tavasını yaparsınız. Yine de:

Malzemeler:

Çinekop
Tuz
Mısır unu
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlama:

Balıkları güzelce temizleyip yıkayın. Suları iyice süzüldüğünde mısır ununa bulayıp, fazlasını silkeleyin. Kızgın sıvıyağa atıp iki taraflarını da güzelce kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını çektirin.
Bu aşamalarda hiç faydam olmadı. Yine yalnızca salatayı yaptım, illaki nar ekşili.

Yarasın, şifa olsun!

12 yorum:

pelince dedi ki...

Necla ,canım nasıl iki gündür balık istiyor anlatamam... istavrit tavamı yapsam bende yarın ne yapsam .. bak mezgit hiç aklımda yoktu...Bostancıya inmek lazım balık için.. yağmurda şakır şakır ... dediğin gibi artık hava karanlık oluyor... fotoğraf çekme işi çok zor oluyor... tabak balkonun pervazından düştü düşecekti bu gün :))

öpüyorum..

mutlu pazarlar..

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık neclacığım nede güzel uzanmışlar tavaya:)))
Bizde mutlaka haftada bir yiyoruz çok seviyorum :)
Mutlu pazarlar bitanem...

TuzBİBER Dergisi dedi ki...

Neclacığım birde link eklersen çok sevinirim.. Ellerine sağlık katıldığın için teşekkür ederim.

tub@ dedi ki...

Balık sever hatta resimleyemeden ortadan kaybolan bir aile olarak minik Sezam görür görmez "ANNEE BILIKKK !" dedi :))
Ellerinize sağlık öpüyorum

Zehra Gürgen dedi ki...

Necla off ağzımızın suyu aktı !!
balık deyince benim hemen ağzım sulanır.Hani limon dersin insanlar istemsiz tükürük salgılarya aynen öyle.Ellerine sağlık canım.
Afiyet olsun yiyenlerde :)

müjde dedi ki...

Balık deyince akan sular durur benim için de.:))
Maalesef dokunamadığım için bizim evde pişmiyor.Kocam da son derece beceriksiz:))
Ellerine sağlık Neclacığım.Sevgiler...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

BENDE DÜN BALIK YAPTIM .BALIĞIN HER HALİNİ SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER

Şehnaz dedi ki...

neclacım ellerine sağlık......harika görünüyor...

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canim onceleri pek hamsiden baska balik yiyemezdim simdilerde haftada bir mutlaka yemeye ozen gosteriyorum..
sevgilerimle tatlim

made in funda dedi ki...

canımı çektirdin canım.ellerine sağlık.mis mis...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık arkadasım bizde balığı çok severız şimdi sende göruncede canım çektı bir koşu gıdıp alsamda akşama yapsammı:)))sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Çok canım çekti tatlım..Nasıl da lezzetli görünüyorlar..Ellerine sağlık..


Sevgiler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin