Özellikle ızgarada dana etiyle aram hoş değildir, yağsız olduğundan yavan gelir bana. Sulu yemeklerde de öyle; kuzu eti tercihimdir. Ancak kuzu eti de yağlı oluşuyla çocukların tüketiminde sorun oluyor, yemeğin içinde seçtikleri zaman sinirlerim hopluyor. Bence dana eti en çok haşlama ve kavurmaya yakışıyor olsa da çocuklara et yedirebilmek için biftek ve bonfile kullanmam gerekiyor sıklıkla. Bu da işimi kolaylaştıran bir başka et yemeği:
Malzemeler:
Dana biftek
Yoğurt
Mayonez
Marine Etmek İçin:
Süt
Birkaç damla limon suyu
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Toz kırmızıbiber
Kekik
Domates rendesi
Domates salçası
Biftekleri mümkünse bir gece önceden marine edin. Buzdolabında bekleyen biftekleri ertesi gün ızgarada bir güzel önlü arkalı, çatal batırmadan pişirin. Izgarada kızarttığınız ekmeklerin üzerine mayonezli yoğurt sürüp üzerine biftekleri yerleştirin. Izgara domates ve soğanla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Dipten Not: Annemlerde badana boya içindeyim. Duvara sıva çekmeyi bile öğreniyorum. Kullandığım bilgisayarın tuşlarının yabancılığı yetmezmiş gibi, yüksek güvenlik duvarları yüzünden komşularımın sayfaları da açılır açılmaz kapanıyor çoğunlukla. Bunca iş güç arasında yorumlara elimden geldiğince yetişmeye çalışacağım. Sevgiyle kalın.
22 yorum:
:)))
Canım Ellerine sağlık nefis gözüküyor tam bana göre:)))
Badana boya işinde kolay gelsin canım...
Neclacım çok güzel görünüyor.Eti uzanıp yiyesim geldi :)
ellerine sağlık canım
sevgiler
canım, öncelikle kolay gelsin. çok yorulma oralarda. ve yemeğe gelince: muhteiem!! görüntüsüne bile hayran kaldım. :)
ellerine sağlık becerikli arkadaşım benim
öptüm
Et sevmediğim halde benim bile iştahımı abarttı.Harika görünüyor.Ellerine sağlık.Çocuklar bayılmıştır eminim Necla'cım.
Boya işlerinde kolaylıklar diliyorum.Boya maceralarını,öğrendiklerini paylaşmanı sabısızlıkla bekliyorum.Benimde hiç anlamadığım bir iş.Bilmekte fayda var.Birgün ihtiyacım olabilir diye düşünüyorum.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
ellerine saglik canim nefis gorunuyorr hmmm canim cekti desem yalan olmazz:)))
sevgierimlee
ayrica kolay gelsin canimm badana,boyada.. atlamisimm;))
Muhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım sımsıcak sevgiler...
Neclacım ne eti kullandın bilemiyorum ama enfes olmuş. Çocukların yerinde olmak istedim.
AH CANIMMM BENİİİİM.ALLAH KOLAYLIK VERSİN.ZOR İŞ BOYA BADANA.AMA TAKDİRLİKSİN.EVLAT DEDİĞİN SENİN GİBİ OLMALI.ET SEÇİLİNCE SİNİRLERİM ZIPLIYO DEMİŞSİN AŞKOLSUN BEN HALA ET SEÇERİM.ANNEM AMEİYAT MI EDİYOSUN DERSİ...KIZMA ÇOCUKLARA!!AMAAAAA BİFTEKLİ SANDVİÇ SÜPER GÖRÜNÜYOR SÜPER..ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
ne kadar güzel gözüküyor karnımda suan öyle açki:))
ellerine sağlık sunum harika
Neclacım kolay gelsin boya badan işi zor valla geçen sene biz de yaptırdık ev ayağa kalkıyor taşınmak daha kolay
Bu arada sandviç nefis görünüyor ellerine sağlık ama laf aramızda ben de kuzu etini tercih edenlerdenim evdekilerin inadına
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK NEFİS OLMU Ş.
BADANA BOYA İŞİ İÇİN KOLAYLIKLAR DİLİYORUM
SEVGİLER
canım arkadaşım seni çok özledim inan bakıyorumda sende boya badana
dalmışsın hayata bu konu ile ilgili yazılar birikmiştir:)bir hafta sonra bolca görüşürüz işallah
etler nefis görünüyor kuzu olursa
oooh yemede seyret ellerine sağlık canım evlatları öp benim için annene selamlar sana kolaylıklar diliyorum.sıcacık sevgiler..
Enfes olmuş,ellerine sağlık Neclacım..Badana işi için kolaylıklar diliyorum...Kocaman Sevgiler..
Hayırlı Kandiller..
Sevgiler..
Boya işleri için kolay gelsin! Zor iş ama sonrasında nasıl da temizleniyor ortalık değil mi?
oy oy oyyy bu ne güzel bir görüntü böyle...bacım ne yapmışsın böyle:))) nefis nefis ellerine sağlık
hayırlı kandiller dilerim şekerim
öpüyorummm
Kandiliniz mubarek olsun
Hanımlar hepinize tek tek teşekkür ederim. İşler kolaylaştı, anneciğim misler gibi otursunlar evlerinde, ağız tadıyla.
oy oy oyyy
aman allahım bu ne güzel bir görüntü:):):)
harika görünüyor.adanada böyle sandviç yapan bir yer vardı yanlış anımsamıyorsam gazipaşada....arada gidip yerdik.biftekli hakikatten çok güzel oluyor.elinize sağlık....
tarifi yaptım çok güzel olduğunu söylemek isterim.birde ben kotanyi diye bir markanın bitfek harçı ile yogurdum ve harçının çekmesi için bir gün beklettim. ve tadını soracak olursanız yukarıda yazdığım gib mükemmel oldu. Ellerinize sağlık tarif için
Rica ederim, afiyet olsun. Kotanyi ben de deneyeceğim yakında.
Yorum Gönder