8 Haziran 2009 Pazartesi

İyi ki Doğdun UMUT


Yaşım 22 idi. Küçük bir misafir çaldı kapımızı, ben geliyorum dedi. Sormadı hiç:

-Gelebilir miyim? Müsait misiniz?

Pat diye, öylece. Buyur ettik . Davet etmesek de, hazırlıksız yakalanmış olsak da kapıyı çalışına sebep biz değil miydik? Oğlum, canımın içi Umut'um, umudum. Anne olmayı öğretti bana. Ne bilebilirdim ki annelikle ilgili. Onu beklerken hiç kestiremezdim böylesi bir sevgi yaşayacağımı. Üstelik epey de rahatsızlık vermişti bana, bize. Gece gündüz demeden kusuyordum. Hiç bir şey yemiyor, içmiyor, hiçbir kokuya katlanamıyor, sürekli tükürüyordum. Çekilmez olmuştum. Hastaneler, beyaz önlükler, şişe şişe serumlar, kollarım ve ellerim mor, patlamış damarlar, iğrenç kokular,ismini söyleyemediğim, zihnimde canlandırmaya bile tahammül edemediğim yiyecekler. Yatak ve banyo arasında geçen haftalardan sonra, kan revan içinde, acıyla, korkuyla, bağırışlarım arasında geldi küçük Umut. Canımm. Nasıl da minikti. Hemşire bedenindeki kanları temizlerken, ilk aşısını yaparken endişelenmiştim canını acıtacak diye .Hemşire alışkın tavırlarıyla, hiç tereddüt etmeden, hızla sildi bebeğimi,kilosunu tarttı, boyunu ölçtü, bilekliğini taktı, sardı sarmaladı ve göğsüme yatırdı. Ağlamıyordu ama, açamıyordu da şişmiş gözlerini. Buruşuk elleri yumuk yumuktu. Zar zor açtığında, gri gözlerini görebiliyordum. Tek yapabildiği şey ağzını açmak, meme arıyor.

-Yani şimdi bunca zamandır içimdeki sen miydin? Attığı ani tekmelerle beni yerimden hoplatan. Sen miydin aylarca kusmama sebep olan? Ben seni içimde mi büyüttüm? Kalbinin atışını dinlemiştik babanla, hareketlerini izlemiştik karnımda. Yani şimdi sana ben mi bakıcam? Peki nasıl olacak bu? Nasıl emzireceğim? Ya ağlar da susmazsan? Ya derdini anlayamazsam? Ya ben olmazsam? Ne yaparsın sen? Sen kendine bakamazsın ki! Ben olmazsam kim doyurur seni? Kim derdini anlamaya çalışır? Kim korur, kim kollar? Nasıl da savunmasızsın. Bebeğim ben hep yanında olurum. Kimselerin seni incitmesine izin vermem, ta ki sen dur diyene kadar. Kolunu çarptığın sehpaya ah! yaparım. Yemem sana yediririm. Bu zalim dünyada kol kanat gererim sana. Kucakla beni sımsıkı. Minik başını koy omzuma,sütüm koksun nefesin. Annemm. Küçük ellerin avuçlarımda. Emzireyim seni, gözlerin gözlerimde. Uykuların uykumda, öpüşlerin dudağımda, bakışın sıcağımda. Elinden tutup parka ilk gidişimiz, öğrendiğin ilk hece, ilk bisikletin, ağrıyla, salyalarla, bütün huysuzluğunla gelen ilk dişin, ağrısıyla uyutmayan kulağın, düşmeyen ateşin, bana ilk anne deyişin...





On iki koca yılı bitirdik birlikte, on üçüncü yılımıza girdik. Şu anda henüz otuz dakika olmuştu sen gözlerini bu dünyaya açalı. Canımın içi, iyi ki doğdun, iyi ki bizimlesin. Öperim ellerini, küçük burnunu, öperim gözlerini.


Tarifi bir ara eklerim kızlar. Biraz müsade bana.


Şimdi tarifi ekleyebilirim. Telaşe arasında pastanın tüm halini ancak bu kadar fotoğraflayabildim, dilimi de bulduğum ilk fırsatta. Pandispanya bir öncekinin kakao katılmamış hali, yalnız oradaki kakao ölçüsü kadar un kattım. Kalıp büyük geldi, bu yüzden ince oldu biraz ama yumuşacık, çok lezzetli bir pasta olmuştu. Bir gün önceden yaptığım keki sütle ıslattım, araya çikolatalı crem ole, üste krem şanti sürdüm, yanlara da sebze soyacağı ile tıraşladığım beyaz çikolataları yapıştırdım. Bu kadarcık!

23 yorum:

Tijen dedi ki...

Ne kadar genç anne olmuşsun! Abla kardeş gibi görecekler Umut iyice büyüdüğünde. Şimdi bile ablası mısın diyor olabilirler tabii. Mutlu yıllar Umut!

Adsız dedi ki...

nice yaşlara umut..ne süper annen ve ne güzel pastan var..şansın hep böyle daim olsun...
**neclacım aklım pasta da kaldı tarif de tarif diye kapına dikilebilirim:) malum hastalıktan kalan naz+şımarıklık mevcut..
çabuk dön emi..

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım ne güzel anlatmışsın anneliği, o duyguları..Umutcuğumun doğum günün kutlu olsun canım :)

Her zaman anacığınına bir ışık,bir umut olursun dilerim. Neclacım iyiki doğurmuşsun canım :))

hanife dedi ki...

nice sağlıklı mutlu doğum günlerine

Sevgi Küçük dedi ki...

nice güzel yaşlara!
:)

İnci Yemek dedi ki...

Neclacım umutumun yeni yaşını kutlar yanaklarından öperim başarılı sağlıklı ulaşır işallah yeni yaşına anne olmayı ne güzel yazmışsın canım iyiki umutun annesisin allah seni çocuklarına bağışlasın sağlıklı uzun ömürlerle onların başından eksik etmesin.kocaman sevgiler gönderiyorum..

made in funda dedi ki...

canımmmm canımmmm ne güzel anlatmışsın.sanki ben de yaşadım o günleri tekrar.benim oğluş 8 yaşında.allah acılarını göstermesin.oğlunla nice uzun güzel sağlıklı yıllar dilerim..
pastan harika.ellerine sağlık neclacığım...

Pembe Tatlar dedi ki...

Doüum günü kutlu olsun oğluşunun...
Rabbim uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin inşlh....

gullesu dedi ki...

off ben dayanamam böyle yazılara şuan salya sümük okuyorum yazdıkalrını ne içten bir yazı işte annelik duygusu bu mükemmel gerçekten.doğum günü kutlu olsun canının

Unknown dedi ki...

Neclacım Umut ömrün boyunca umudun olsun.Hep iyi ve güzel şeyler yapsın sen de gururlan ve mutlu ol.Anne olmanın en saf yanı bu bence durmadan,hiç bıkmadan usanmadan veriyorsun ve bunun için de mutlu oluyorsun.İnsan hayatında ki başka hangi varlığa bu kadar verici ve fedakar olabilir.
Daha nice nice güzel yaşlarını gör inşallah.Umudu bir seni annesi olduğun için iki kez öpüyorum

pelince dedi ki...

Necla'cım anneliği ne güzel anlatmışsın,çok duygulandım okurken.
Umut hep böyle mutlu etsin seni.Oğlunun doğum günü kutlu olsun..Başarı,sağlık ve mutluluk hep onunla olsun..

Pastası'da nefis gözüküyor,ellerine sağlık...

meltemmutfakta dedi ki...

Necla'cım içim ürperdi yazdıklarını okurken henüz anne değilim ama gözlerim doldu dondum kaldım.Okudum sora bir kez daha okudum.Genç anne olmak çok keyiflidir sanırım.Allah evlatlarını sana ve babalarına bağışlasın.
Umut'a sağlıklı,mutlu,sevdikleri ve aiesi ile geçireceği şans dolu nice yaşlar diliyorum.
bu dilimi ben alayım harika bir pasta olmuş ellerine sağlık arkadaşım.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com

Unknown dedi ki...

Canımmmm seni çok iyi anlıyorum bende senin gibi erken anne oldum ve
iyiki olmuşum.İnsan yaş aldıkça erken
çocuk sahibi olmanın güzelliğini anlı
yor.Umut'a sağlıklı,huzurlu,mutluluk ve başarı dolu uzun bir ömür dilerim sevgilerimle...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

iyiki doğmuş umut.... nice yıllar sağlıkla başarıyla geçsin inşallah yazdıkların da çok hoş her annnenin yaşadığı duyguları dile getirmişsin teşekkürler sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bol şans ve baht açıklığı diliyorum sevgili UMUTa..
sağlıkla huzurla sevgi dolu yıllar..
sevgilerimle.

Hatice dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın anneliği, epey de zorluk çekmişsin, sonu mutluluk olan:)
Oğlunun yeni yaşı kutlu olsun, sevdikleriyle beraber sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu bir ömür dilerim...
sevgiler...

İnci Yemek dedi ki...

pasta tarifide gelmiş bende merak ediyordum canım çikolata rendesi nasıl hazırlandı diye değişikti
ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor.tekrar yeni yaşını kutlarım umutumun öpüyorum canım..

mutfaktakizaman dedi ki...

o kadar guzel anlatmissinki canim daha anneligin baslarinda oldugum icin bir an duygularim depresti oglusum daha 3 yasinda..nice saglikli mutlu,huzurlu yaslar diliyorum sevgili oglusun UMUT'a...

Adsız dedi ki...

canım başka yer yok diye buraya yazmak istdim sınavınızda başarılar..sakin bir sınav geçirirsiniz umarım sevgiler:)

DARMADAGIN dedi ki...

Merhabalar, oglunuzun dogum gününü gecte olsa kutlar, kendisine nice saglıklı basarılı uzun bir ömür dilerim.

lemanice dedi ki...

mutlu sağlıklı upuzun yıllar umut...

Seda dedi ki...

Neclacım gözlerim doldu yazını okurken ne güzelde anlatmışsın Umutunun yeni yaşı kutlu olsun şansı hep bol olsun

Narince dedi ki...

Doğumgünümüzü kutlayan, güzel dileklerini yollayan bütün değerli dostlara teşekkür ederim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin