11 Ekim 2014 Cumartesi

Ev Yapımı Muzlu Puding





Çocuklarına hazır paketlerdeki sentetik pudingler yerine evde yapılmış bir muzlu pudingi yeğleyen anneler, babalar, anneanneler, babaanneler,  halalar, yengeler, amcalar içindir tarif. İçindeki şeker oranı bizim gibi fazla şekerli sevmeyenlere göredir. Dileyen şeker oranını arttırabilir pekala. İhtiyacınız olanlar:


  • 1 litre süt
  • 1 türk kahvesi fincanı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 türk kahvesi fincanından biraz eksik toz şeker
  • 1 orta boy muz
  • 1 yumurta sarısı


Muzu bir bardak süt ile blendırda bızztlatın (blendır yoksa çatalla iyice ezin)
Yumurta sarısı, un ve nişastayı süt ekleyerek çırparak açın.
Şimdi kalan sütü, muzlu sütü ve şekeri bir tencerede birleştirip orta ateşte dibini tutturmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin.

Ne kolay değil mi? Kedi dili bisküvinin yumuşayıp pasta kekini andıran yapısını benim gibi seviyorsanız eklemeyi unutmayınız derim. Üstündeki meyve yaban mersini mi diyeceksiniz ya değil. Bizim köyde karamur diyorlar, nam-ı diğer çakal eriği. Kendileriyle bir  pay yapmışım ki biz bayıldık. Size de göstereceğim tabiiki! Pek yakında !






2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Hem sağlıklı hem de nefis olmuş. Ellerine sağlık canım.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

severiz hem de çok kakaolusu favorim ama muzlusunu da hayır demem ellerine sağlık canım

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin