20 Ekim 2014 Pazartesi
Domates ve Peynirli Galette
Bir önceki yayında ayva ve karamurlu payda sözünü ettiğim evde kalmış peynirleri değerlendirebileceğiniz yapımı çok kısa süren kahvaltılık tuzlu galette tarifinde sıra. Hamur için tereyağınız ve suyunuz çok soğuk olacak, elinizin ısısını vermeden çabucak yoğurmaya dikkat edeceksiniz unutmayın.
İki su bardağı una bir fiske tuz ekleyip ortasına üç yemek kaşığı yoğurt, otuz gram çok soğuk tereyağı koyun ve ortadan başlayıp yanlardan unu alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Biraz toparlayınca yarım Türk kahvesi fincanı buz gibi soğuk suyu azar azar ekleyerek hamuru tutturun ve üzerini örterek hemen buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında on beş yirmi dakika dinlenen hamuru ikiye bölüp hafif unlu tezgahta merdane ile daire şeklinde açıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Gördüğünüz üzere bu hamurla iki adet galette elde ediyoruz, daha fazla isterseniz ölçüleri katlayarak arttırabilirsiniz. Kenarlardan üçer parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin: peynir, zeytin, domates, biber... Canınız ne isterse. Kenarları büzerek toparlayın, yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış iki yüz derece fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin. Fırından almanıza az kala sucukları ekleyin, kurumalarını istemeyiz, değil mi?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Narinim pizza olmuş bu nefis canım çekti . İçindeki, sucuklar ne güzel bakıyor bana öyle oy oy. Ellerine sağlık
sizi tanımak süperdi
http://mavianne.blogspot.com.tr/2014/10/ankarada-bumerang-deneyim-gunleri.html
Yorum Gönder