7 Ekim 2014 Salı

Patlıcan Mençe



Araya bayram girdi diye patlıcan uğurlamamızı unuttum sanmayın. Antep'e uğrayacağız demiştim di mi ? Patlıcanla yapılan bir çeşit zeytinyağlı mençe. Kızarmış patlıcanlar bol domatesli sosta sarımsağın da katılımıyla bütün lezzetini sergiliyor. Tarif Özden Mermer Özsabuncuoğlu'nun Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabından.

Malzemeler:


  • 3-4 tane kemer patlıcan
  • 4-5 tane domates
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • Tuz


Hazırlama:

Kemer patlıcanlar pijamalı soyulup uzunluğuna dört parçaya kesilir, her bir parça üç dört santimetre uzunluğunda doğranır.

Doğranan patlıcanlar bir buçuk su bardağı zeytinyağında kızartılır, kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakılır.

Kalan zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan sarartılır, doğranmış sarımsaklar de eklenir ve birkaç kez daha çevrilir.

Kabuğu soyulmuş ve ince yemeklik doğranmış domatesler de eklenir, biraz tuz ilavesiyle domatesler ve soğanlar on on beş dakika kadar  iyice pişirilir.

Pişen sosa kızarmış patlıcanlar da ilave edilir, gerekirse biraz sıcak su verilerek bir iki taşım tıkırdatılır.

Ocaktan alınan mençe dinlenmeye bırakılır. servis sırasında maydonoz pek bi yakışır.

Afiyetle...



2 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

tam benlik bir lezzet,ellerinize sağlık....

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

ilk defa duydum adını pijamalı soymak gibi adını da sevdim ellerine sağlık canımcım

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin