24 Ekim 2014 Cuma

Fırında Biber Dolması Tarifi



Biliyorum kızacaksınız bana, geç kaldın, ortalıkta dolmalık biber mi var ? Plastik gibi kalın kabuklu, koca koca balmumu görünümlü biberleri mi dolduralım diyeceksiniz. Ama biliyorum sütçüsünden, pazardaki köylü teyzeden az da olsa bahçe biberi bulabileniniz, hatta temizleyip dondurucuya atanınız az değil. Yazın fotoğraflayıp hazır ettiğim halde bloga koyması bu kadar zaman almış bir fırında biber dolması yapma anlatımıdır bu gönderim.

Kullanacağınız etli iç bütün incelikleriyle burada anlatılıyor. İçi hazırlayıp, çiğden kıymayı elinizle yoğurarak harca yedirin. Temizlediğiniz dolmalık biberleri tabanından bir iki yerinden küçük bir bıçakla deliniz, yırtmadan, dikkatlice. Her bir dolmalık biberin içini şöyle bir tuzlayıverin. Sonra içlerini doldurup, ağızlarını ister domatesle, ister kendi kapaklarıyla kapatın. Fırın kabına alın. Domates salçasını biraz tuz ekleyerek su ile açın, biberlerin içine gelmeyecek şekilde kenarından yarıya gelene kadar fırın kabına boşaltın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yağlı kağıtla kapatın. Fırının alt katında 180 derecede pişmeye bırakın. Bu su miktarı yetecektir, olur da yetmezse salçalı sıcak su ekleyebilirsiniz. Dolmaların bir tanesinin içinden alarak kontrol edin, pişmişse üzerini açarak fırının üst katına alın. Kızarıp güzelleştiğinde fırından alabilirsiniz.

Göz alıcı ve nefis bir dolma şimdi masanızı canlandırmaya hazırdır, soracağınız bir şey olursa buradayım sevgili okuyucu.

Sevgiyle...


1 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

evet kesinlikle fırında pişmeli lezzetıne lezzet katıyor çünkü ellerinize sağlık :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin