Adına pasta mı desek, turta mı, musslu ganaşlı kek mi? Hepsini de diyebiliriz aslında. O nefis, o muhteşem, o en çikolataya doyuran, yedikçe yeme ihtiyacı duyulan, bitene dek akıldan çıkmayan, buzdolabının kapısında kuyruk sebebi...
Her katında da yoğun çikolata var. Yılbaşı akşamı için yapıp yeni yıla mutlu musmutlu girebilirsiniz hani.
Malzemeler:
- 160 gr tereyağ (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 orta boy muz
- 2 yemek kaşığı tepeleme dark kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 100 gr eritilmiş bitter çikolata
Muss İçin:
- 150 gr. bitter çikolata
- Yarım su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurtanın sarısı
- 3 adet yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muss İçin:
- 200 gr süt kreması
- 100 gr bitter kuvertür
Hazırlama:
Tereyağ ve toz şekeri iyice çırpın.
Yumurtaları da ekleyip şeker iyice eriyene kadar çırpın.
muzları dilimleyip ekleyin, blendırın doğrayıcı ucu ile muzlar iyice parçalanana kadar çırpın.
Erimiş çikolatayı ekleyip tahta bir spatülle karıştırın.
Kakaoyu eleyin, un ve kabartma tozunu birlikte elyin.
Hepsini tahta spatülle karıştırın.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin, ucları dışarda kalsın. Bu uçları da kıvırarak toplayın kenarlara.
Kek harcını kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin.
On dakika sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürün.
Pişen keki kürdan testinden geçirip pişmişse fırından alın.
Şimdi muss hazırlayacağız. Daha evvel muss yapımını anlatmış olsam da buraya da ekliyorum.
Çikolata, tereyağ,su ve nescafeyi tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Çikolata eriyip pürüssüz bir kıvam alınca ocaktan alın.
Çikolatalı karışımı iyice soğutup yumurtaların sarılarını ekleyin, iyice mikserleyin.
Başka bir cam veya porselen derince kasede yumurta aklarını bir fiske tuzla çırparak kar haline getirin.( kesinlikle minicik dahi yumurta sarısı karışırsa işlem sonuç vermez. Kar haline gelmiş olduğunu kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmemesinden anlayacaksınız.)
Yumurta akını da çikolatalı karışıma katıp tahta bir spatülle dikkatlice kenarlardan alttan üste doğru kabaran akları söndürmeden yedirin.
Hazır olan mussu kalıptan çıkarmadığınız kekin üzerine yayıp buzdolabına kaldırın.
Ganache için kremayı kalın tabanlı küçük bir kaçerolaya alıp az ateşte ısıtın. Isınan kremaya parçaladığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
Karıştırarak ılımasını sağladığınız sosu kekin en üstüne döküp buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında birkaç saat dinlenen kekinizi kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Resmi bile kendimi iyi hissettirdi:))))))))
sevgiler
Nefis olmuş nefis.. Hiç denemedim muslu pastayı deli gibi de merak ediyorum aslında. Bana yerken eşlik edecek birileri varken denemeli, yalnız başıma yaparsam çok tehlikeli olur :))
Ellerine sağlık Narin Kadın..
Çok iştah açıcı nefis görünüyor ellerinize sağlık
Offffff oofffff muhteşem tam şu anada olmasını istediğim tek şey. Eline sağlık. Not aldım ;)
Necla ablacım kesinlikle mutluluğun sırrı bu pasta olmalı:))..Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı
Uzanıp,alası geliyor insanın.Görüntü mükemmel,elinize sağlık.
Canım görüntü muhteşem tat eminim nefis ellerine sağlık sevgiler...
Çikolata patlaması olmuş gibi...
Valla buzdolabının dibinde yatardım şaka bir yana muhteşem görünüyor.
Sevgili Narince, yakında misafirlerim olacak niyetim Alman pastasını yapmakdı ama öncelik bu çikolata güzellemesine mi olsa acaba?
Ellerine sağlık, sevgiler.
Ellerine sağlık enfes görünüyor:))
Ya bu blog beni baştan çıkarıyor ve hep gelip gece gece bakıyorum resmen işkence ooofffffffff
Yorum Gönder