26 Mart 2012 Pazartesi

Terbiyeli Kereviz




Ev halkını kereviz ve brokoliye alıştırma çalışmalarım sürüyor. Tabaktaki yemek yine bu çalışmalarımın ürünlerindendir. Brokoli şimdilik yemek esnasında tabaktan tabağa geziniyor, olsun! Oraya buraya sıkıştırıyorum, hatta tadını sevmeye bile başladığımı söyleyebilirim kendi adıma. Kerevizin çiğ kokusuna bayılıyorum, ellerimden çıkmasın istiyorum. Pişmişini değil çiğ halini seviyorum. Etli pişirdim sevme ihtimalimiz yükselsin diye ama, yok kerevizin çiğ halini sevme durumum devam etmekte.

Tarifi bulunmalı burada sevmeyen varsa seven de var değil mi?

Malzemeler:

  • 1,5 kilo kök kereviz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr kuşbaşı koyun eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı su
  • Küçük bir kase brokoli
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limonun suyu


Hazırlama:

Etleri kızgın yağa atıp üç dakika kadar kavurun. Sonra yemeklik doğranmış kuru soğanları ilave edip yine kavurun.

Sıcak suyunu verip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Etlerin pişmesine yakın tuzunu, havuçları, kısa süre sonra da soyulup doğranmış kerevizleri, son üç dört dakikada da brokolileri ekleyin.

Küçük bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyundan oluşan terbiyeyi çırpıp, yemeğin suyundan ekleyip ısılarını eşitleyin, yemeğe dikkatlice, karıştırarak ekleyin.

Bir iki tıkırdatıp altını kapatın.

Afiyet olsun.


12 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

kesinlikle!
sevenlerin bayılacağı bir lezzet olmuş bunarincem:)
emeğine sağlık..
huzur dolu haftalar..
:)

PaSaSofraM dedi ki...

kerevizi sadece sebzeli lazanyada yiyebiliyorum cok saglikli ama bana agir geliyor, ellerinize saglik güzel bir tarif

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Necla ablacım ellerine sağlık, çok leziz görünüyor:). Biz de kerevizi hep böyle terbiyeli yaparız, ben bayılırım:).
Güzel bir hafta diliyorum..
Sevgiler..
aslı

Hülya dedi ki...

Seveni vardır eminim ama onlardan değilim malesef Narinim.. Çiğ halini alayım ben mümkünse.

Ama çok güzel görünüyor, tadını sevmemem resmini sevmeyeceğim anlamına gelmez değil mi?

sare dedi ki...

Sevgili Narince, bende çiğ halini sevenlerdenim, hatta elimdeki kokusuna bayılırım:)
Kışın mutlaka zeytinyağlısı ile başlayıp, yahnisi ve salatası ile devam ederim.Kışın kış sebzeleri kaçarı yok.
Terbiyeli kereviz bence süper,(içine bir avuç da nohuT atarım) görüntü ise bir harika, ellerine sağlık.
Sevgiler.

Fatma dedi ki...

nefiiiiss bayılıyorum her halinin kokusuna
şifa olsun ellerine sağlık canım sevgiler:)

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

evatolyesi dedi ki...

Sağlıklı bir yemek tarifi ellerine sağlık:)

defneylebirlikte dedi ki...

MMMMM NECLACIĞIM RESSAM GİBİSİN MAŞALLAH.ELLERİNE SAĞLIK.AL KARŞINA SEYRET.....

Tijen dedi ki...

Ben kerevizi severim ama öyle geleneksel şekillerde pişirmem nedense. Sapını çorbaya koymayı daha çok severim mesela. Ya da fırınlanmış cipsini???

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım vitamin deposu mmmmm
:))

nilay dedi ki...

Terbiyeli olunca yada portakal suyuyla pişince çok güzel oluyor değil mi?
Ellerine sağlık
Sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin