6 Haziran 2011 Pazartesi

Baklalı Bulgur Pilavı



Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir küçük kase kavurma
  • 1 orta boy domates
  • 1 adet sivri biber
  • 7-8 adet taze bakla
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 su bardağı et suyu
  • Su

Hazırlama:

Kurusoğanları incecik, yemeklik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun.

Ayıklayıp ince ince doğradığınız baklaları da ekleyin, tekrar kavurun.

Baklaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip ocağın altını kısın.

Baklalar suyunu çekip yumuşadığında önce kavurmayı, sonra biber salçasını ekleyip kavurun.

Sırasıyla doğranmış sivri biber ve domatesleri, bulguru ekleyip bir iki dakika tekrar kavurun.

Bulgurunuzun çektiği suya göre ayarlayıp, et suyu ve su ekleyin, tuz, karabiber, toz şeker serpin.

Altını kısıp pişmeye bırakın.

Pişen pilava kıyılmış taze nane ekleyip karıştırın, servis yapın.


27 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

baklada bulgur pilavına nasılda yakışmış canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Pilav çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

yeşim dedi ki...

en kısa sürede deneyeceğim enfes görünüyor canım.ellerine sağlık.öperimmm.

mimosacafe dedi ki...

yemem de yanına yatarım ben bunun :))

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Bulgur pilavı,bakla ve kavurma etle nasıl bir lezzete dönüştüğünü tahmin edebiliyorum.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Gülcan dedi ki...

LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI HAFTALAR

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

oy oy harika görünüyor canım bizde bulgur deyince başka söze gerek yok ellerine sağlık sevgiler:))

Adsız dedi ki...

I love narince-narince.blogspot.com , bookmarked for future reference

[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/legal-steroids-prohormones-bodybuilding-supple-39dn]legal steroids[/url]

Saglıklımutfak dedi ki...

Tadı kokusu burnuma geldi . Ellerine sağlık canım

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık nefis görünüyor...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Bulgur pilavinin her turlusunu severim, baklali olsa bile :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayyy nasıl güzel gözüküyor! Ellerinize sağlık!

Tijen dedi ki...

Antalya'da bakla bitti bile iyi mi Necla'cığım? Körpecik halinde aldığımda aylardan Ocak mıydı ne...

Unknown dedi ki...

Sadece pilav değil,başlıbaşına bir ana yemek olmuş bence..
Ellerine sağlık canım,nefis gözüküyor..
Mutlu haftalar diliyorum..

CANBOGAZDAN dedi ki...

Bulgur pilavini ve bulgurla yapilan her seyi cok severim ama baklali hic denemedim, degisik olmus ellerine saglik canim

Nehir Butik Pasta dedi ki...

off nefis bir pilav olmuş ellerine sağlık güzel komşum

Saliha dedi ki...

mmm bulgur pılavını severım baklaya yatıya gıderım...ıkısı cok yakısmıstır ellerıne saglık Necla..
sevgılerımle..

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)

Pelin dedi ki...

Yok arkadaşım bu böyle olmayacak. Ben gelince sana yemeğe geleceğim:)) Ellerine sağlık. Yine çok değişik bir lezzet.
Sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

babacıkım sadece bulgur pilavı yiyor ablacım bu güzel bir alternatif olabilir onun için:)
ellerine sağlık olsun:)
bu arada yorumunu okudumm:))
ahh bomba gibi dönüş nerdeeee yorgunluktan ölüyorum telaşe en yüksek seviyede:) 10 temmuza bişiy kalmadı:)

yemekbiraşk dedi ki...

neclacım tek kelimeyle harikaa olmuş nefis gözüküyor abartısız:))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Enemmm ellerine sağlık narinimm görüntüsünden belli lezzeti bulgur bakla kavurma hepsi bir yerde mmmmmmm

kalpkurabiye dedi ki...

aynen tahmin ettiğin şey ablacım:) bu koşuşturma seyahatler herşey bunun için :) o büyük gün için:)

Unknown dedi ki...

Narinim, bana baklayı bile sevdirir bu pilav. Nefis ötesi görünüyor. Elceğizine sağlık..

Birdemliksohbet dedi ki...

hımm değişik ve güzel olmuş narinim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler

sibelyalcincom dedi ki...

Yanınada soğuk bir ayran :)))mis gibi ellerine sağlık canım:)))

Sevil Şahin dedi ki...

of of şahane bir lezzet olmuş narinim :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin