20 Mart 2018 Salı

Chelsea Çörekleri


Mayalı, yumuşacık bir Ingiliz klasiği olan Chelsea corekleri Paul Holywood tarifi ile yaptim elbette.

Malzemeler:

☘500 gr un
☘300 ml süt
☘1 cay kasigi tuz
☘40 gr tereyağ
☘1 yumurta
☘10 gr instant maya

İç Dolgu İçin:

☘25 gr erimis tereyag
☘1 portakal kabugu rendesi
☘75 gr esmer şeker
☘1 tatlı kaşığı tarcin
☘Kuru incir, kurutulmus turna yemisi, kuru üzüm

Üzeri Icin:

☘Kayısı reçeli  (baska recel de olur, bal da)
☘1 portakalin kabuğu rendesi
☘200 gr pudra sekeri
☘2 yemek kaşığı portakal suyu

Yapılışı:

Un , maya ve  tuzu genis bir yogurma kabina alip karistirin.

Sutu ve tereyağını kucuk bir kapta cok kisik ateşte ılıtın, tereyag erisin.

Yumurtayi, eriyen tereyağı ve sütü (cok sicak olmasın ) unun ortasına döküp pürüzsüz ve elastik bir hamur olana kadar yogurun.

Hamurun uzerini temiz bir bezle kapatip sararak ılık bir yerde hacminin iki katina cikana kadar mayalandirin.

Mayalanan hamuru hafif un serpili tezgahta merdane ile 30/20 cm boyutlarinda açın.

Erimis tereyağını bir firca ile actiginiz hamurun her yerine sürün.

Uzerine portakal kabugu rendesini serpin esit sekilde, sonra da esmer sekeri.

Son olarak sa onceden ılık suda bekletip yumusattiginiz kuru meyveleri ( incirler ufak dogranacak) esit sekilde butun hamurun yüzeyine bolca yayın.

Genis ucdan baslayarak rulo yaptığınız hamuru 4cm genisliginde parcalara bolun.

Her parcayi yaglanmis tepsiye aralarinda boşluk kalacak sekilde dizin. (Ben dikdörtgen borcamda pisirdim. )

Bu sekilde yarim saat tepsi mayasi gelmesini bekleyin.

190 derece firina verip 20-25 dakika pisirin. Uzeri yanacak gibiyse yagli kagit sererek yanmiyorsa sermeden 15 dakika daha pişirin. (Esmer sekerler o muhtesem kahverengi rengi verecek, gözünüzü ayirmayin son anlarda)

Receli biraz  sucak suyla küçük bir kapta kisik ateşte açın.  Sonra da ilk sicagi cikan coreklerin uzerlerine fırça ile sürün.

Pudra sekerine kontrollu bir sekilde iki yemek kasigi suyu ekleyin. Macunsu kivama gelince durun. Portakal  kabuğu rendesi de ekleyip karistirin. Hazirladiginiz icing i kasikla cireklerin uzerine bolca dökün.

Nefis cörekleriniz hazırdır. Afiyet olsun.


2 yorum:

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte teşekkürler.

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin