1 Haziran 2012 Cuma

Cincala Mantarı Kavurması




Şu minik, sevimli mantarlar çayırlarda yetişir. Bizim oralarda cincala derler. Diğer yabani mantarların aksine kurtlanmaz. Toplaması da zor iş. Annem toplamış bizim için tek tek. Önce güzelce yıkamalı, aralara karışan çimi, otu ayıklamalı. Sonra kaynar suda yumuşayana kadar haşlamalı. Soğan kavurmalı tereyağında usul usul, bir de sivri biber doğramalı. İyice suyu sıkılıp, incece kıyılan cincalalar da eklenip, az biraz daha kavurmalı. Tuz, karabiber başka baharat istemez. Sonra bir de yumurtasını kırdık mı üzerine, pul biber de şenlik niyetine...



9 yorum:

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

bu mantarlar ne şirin böle :) görüntüde harika.. ellerine kollarına sağlık neclacım.. öperim..

Pelin dedi ki...

Neclacığım yani öyle bir anlatıyorsun ki tadını bilmediğim halde canım çekiyor. Eline sağlık. fotoğraf yine çok hoş.
Sevgiler

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

ellerine sağlık canım o mantarı hiç yemedi ama mantarın her çeşidini çok çok severim :)iştah açıcı bir görüntü harika:)

emel (domates sepeti) dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor. bende çok severim çinçila mantarını bu sene bizim buralarda çok olmasından dolayı baya tükettik. Dadını bildiğimden arıyorum bu lezzeti hersene bi kere olsun yemek istiyorum.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm bizde bu mantara cincile derler:)benziyormuş isimleri:)
daha bu hafta sonu geldi bende yemeğini yaptm sulu sulu pek severiz:) bilirsin çok sulanır zaten:))
ellerine sağlık ablacımm:)
öpüyorumm..
sevgiler..

canan dedi ki...

Ellerinize sağlık:))

made in funda dedi ki...

MUHTEŞEM BİR SUNUM OLMUŞ CANIM YAAAA.ELLERİNE SAĞLIK.

Hülya dedi ki...

Denizcimle pişti olmuşsunuz :)) Bu minikler zahmetli olsa da çok lezzetliler değiyor gerçekten uğraşmaya.. Ellerine sağlık Narinim..

Fotoğraf muhteşem bu arada ve benim bazlama aşkım..

Follow_me dedi ki...

mantarı çok severim. ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin