Bütün hafta boyunca koşturup hafta sonunu gözlemek, hafta sonu daha da yorulup, planladıklarını gerçekleştirememek! Böyle geçiyor son haftalar. Sabah geç uyanmak, bütün gün miskin miskin, üzerimde pijamalarla gezinmek istiyorum oysa. Şu durumda umutlarımı sömestr tatiline saklamalıyım sanırım.
Yeni haftaya yaka paça attım kendimi desem yanlış olmaz. Erkence yaptığım bulgurlu ısırgan çorbamı anlatayım tane tane. Eldivenle yemek yapmam deyip dururum ya, ısırgan eldivensiz olmaz. Bir bağ ısırgan sirkeli suda beklesin iyice, kumunu döksün. İki üç su yıkayıp alın bir kenara süzülsün.
Soğansız da olmaz benim çorbalarım, yemeklerim. Az zeytinyağında çevirin yemeklik doğradığınız kuru soğanı. Sararınca az domates, az biber salçası katıverin. Yarım yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı da mısır unu katıp yine çevriştirin. Sonra sıcak su, biraz da dondurucudan et suyu. İnce ince kıydığınız ısırganları ve bir dal kereviz sapını katın. Altını açın kaynasın, iki yemek kaşığı bulgur, tuz, karabiberle. Ateşi azalttıktan sonra ısırganlar yumuşayana, çorbanız güzelleşene dek.
Şimdi hazırdır şifalı ve leziz çorbanız, afiyet olsun.
20 yorum:
canım ısırganı sevmem ama senin su
numunla gözüme çok leziz göründü:)
Ellerine sağlık sevgiler.
Bende eldivenle yemek yapmayı sevmem bana hep plastik kokusu karışacakmış gibi gelir. Yıllar önce ısırganıda eldivensiz yapmıştım ellerim beberbat olmuştu. Bizim Girit yemeklerine benzemeye başladı senin yemekler Neclacığım:))) Ellerine sağlık sevgiler...
Bende eldivenle yemek yapmayı sevmem bana hep plastik kokusu karışacakmış gibi gelir. Yıllar önce ısırganıda eldivensiz yapmıştım ellerim beberbat olmuştu. Bizim Girit yemeklerine benzemeye başladı senin yemekler Neclacığım:))) Ellerine sağlık sevgiler...
Çok şifalı bir bitki ama nedense bir türlü alıpta yapamam :)psikoljik herhalde....ellerine sağlık
ellerine sağlık narincem...
miss gibi şifaa kokuyor bu çorbada...
olsada içsek bir kasecik:)
muhabbetle canım..
:)
Acayip sağlıklı bir çorba olmuş
Ellerine sağlık
iyi haftalar
canım çok şifalı ben her sene ilk çıktığı mevsimlerde ki bu bizde ilkbaharda mart nisan aylarında mutlaka yaparım zorlada ols yediririm efrata ))
aynı siz gibi pişiririm
afiyet şifa olsun:)))
çok sağlıklı ama sevemedim ben:)afiyetle
Kayinvalidem yollamis bir torba isirgan bana, artik ne demek istiyorsa :P Ellemem ben onu diyordum. Simdi bu corbayi gordum, himm yazik etmesem mi garibanlari demeye basladim. Yerken de isirmiyor bu meret degil mi? :)
Neclacığım şu zaman konusunda yazdıklarında çok haklısın canım benim,ben de aynı dertten muzdaripim:)bu yıl böyle geçsin bakalım, fakat inanılmaz yorgunum canım.
Senin tarifin ile bende deneyeceğim
bu çorbayı,şimdiye kadar hiç denememiştim.
öperim canım kuzularımıda...
Herkesin yılda en az bir kere yemesi gereken bir ot, ama ben şimdiye kadar hiç yemedim sanırsam :) Bu arada ekmeğin de değişik geldi gözüme. (İşyerindeki filtrelemeden dolayı artık blog ve face'e ulaşamıyorum, zorla anca yorum bırakabiliyorum) Ellerine sağlık canım şifa olsun....
Şifa kaynağı ellerine sağlık canım:))
sevgilerimle...
ısırganı sevmem ama alıp şu tabağı çorbayı içesim var.. ellerine sağlık..
Bu bizi Isirmaz degilmi...
Elinize saglik hic yemedim ama anlatima bakilirsa guzel corba.
Sevgiler..
Çok methini duydum bu çorbanın ama ne yedim ne de yaptım:(
elinize sağlık , sevgiler
Ne güzel fotoğraf. Hiç içmedim ama canım istedi şimdi:)
Ellerine sağlık
Sevgiler
ellerine sağlık canım.enfes görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle.
komşuda pişer bize de düşer mi bundan acep :)))
fotoğraf muhteşem ! ısırganın çorba, yemek türü şeylerini sevmesem de fotoğrafa bayıldım :) ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı
Ağabeyim getirdi yılbaşında Denizli'den böreği kavurması çorbası herşeyi güzel bu dalganın(ısırgan) :) Ama daha ebegümeci sarmaşık turp otu da var sırada,bende ne yapacaksam artık bilmiyorum :))
redridinghood
Yorum Gönder