19 Eylül 2017 Salı
Ekşi Mayalı Grissini Tarifi
Eksi mayalı, kuru domates, zeytin ve biberiyeli grissiniler cantada tasinacak, sahane ara öğün, atistirmalik oldular. Benim vaktim yoktu bir gece dolapta bekledi. Beklemese de olur. Yogurtla, çayla, meyve sulariyla her seyle giderler. Tarifi şöyle:
☘ 2 su bardagi beyaz un
☘1.5 su bardagi tam bugday
☘100 gr eksi maya
☘2 yumurta
☘1/2 su bardagi zeytinyagi
☘2 yemek kasigi yogurt
☘100 gr oda isisinda tereyagi
☘1/2 tatli kaşığı tuz.
Hepsini yogurun. Sicak suda islatilmis yumusamis kuru domatesleri minik dograyin, zeytinlerin cekirdegini çıkarıp minik dograyin, biraz da taze biberiye kıyıp hepsini hamura ekleyin, buzdolabina koyun. Bir gece beklesin.
Ertesi gun irmik serptiginiz tezgahta elinizle yayin hamuru. Sonra bicakla uzun ince dilimleyin. Avuclarinizla sekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Uzerlerine sarı ya da siyah haşhaş, susam, corekotu ne isterseniz serpin.180 derece firinda guzelce kizarana kadat pisirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Mayalanması için beklemek gerekir ni peki
Yorum Gönder