14 Ocak 2015 Çarşamba

Brüksel Lahanası Sote


Brüksel lahanasının tadına bayılmasam da güzel fotoğraf verdiğinden, bir de çeşitlemelerini sofralarında denemek isteyen okuyucuları düşünerek zaman zaman kullandığımı söylemeliyim. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz şık bir garnitür yapıyoruz bu sefer. Sadece brüksel lahanası, zeytinyağı, limon suyu ve kabuğunun rendesi, tuz, karabiber ve sarımsak kullanarak on dakikada hazırlayabilirsiniz.

Brüksel lahanalarını dış kabuklarından temizleyip dikine ortadan ikiye bölüyoruz. Orta ateşte ısınmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtıyoruz. Brüksel lahanalarını ekliyor, hafifçe karamelize olana kadar, tavayı sallayarak, hafifçe karıştırarak pişiriyoruz. İncecik kıyılmış birkaç diş sarımsağı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Sarımsaklar yanmasın diye karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da verip ocağın altını biraz kısıyoruz. Tuzunu ve karabiberini verip, hepsini bir güzel harmanlıyoruz. Servis sırasında parmesan peyniri yakışıyor.

Afiyetle...


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin