17 Mart 2014 Pazartesi

Taze Otlu Fırın Çupra




Tek yapman gereken taze kekik, maydonoz ve dereotunu kıyıp temizlenmiş, üzerine de çok derin olmayan bir kesi atılmış balığın içine doldurmak sevgili okur. Sonra balığa biraz zeytinyağı, biraz deniz tuzu, karabiber. Birkaç limon dilimi de ekleyip, yağlı kağıt serdiğiniz ızgaranın üzerinde fırınlamak. Fırının üst rafında, ızgara ayarında 180-200 derece yeterli. Salatasında benim pek de sevemediğim alabaş var (blogger sevmese de kullanır), hani bizim turbun daha bi light hali, yeşilinden lolorosso, incecik elma dilimleri, kuzu kulağı, dereotu. Sosu yine zeytinyağlı, limonlu. Nasıl? İştah açıcı değil mi?


6 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Islah açıcı belli ayrıca yağlı boya tablo gibi, nefis!

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Necla,
Balık ve sunum, pek nefis görünüyor, ellerine sağlık.

Yasemin Babalik dedi ki...

amaninnn amaninnn ben bunu alır kimseyle de paylaşmadan yerim yutarım narincem. bizim evin de en sık tüketilen balğı çupra ve yanına da zaten cok yakışıyor patates.ellerine kollarıa sağlık güzel arkadasım

Hülya Aydoğan dedi ki...

Fotoğraf muhteşem, balık çipura zaten ennnn sevdiğim.. Ellerine sağlık Narinim, harikasın..

Deniz Güneş dedi ki...

canını sevdiğimin çipurasıı ellerine sağlık ablacım..
havalar sıcak filan demiycem bak alıp yapıcam yahu nasıl da canımı istettin :*

Hér Kitchén dedi ki...

Merhaba,

Blogunuzdan yeni haberim oldu malesef; çok güzel tarifleriniz var - hersey çok güzel görünüyor; ellerinize saglik!

Bu vesileyle ben de size kendi blogumu tanistirmis olayim: www.sofravemuhabbet.com

Yeni yemek tarifleri paylasmak dilegiyle

Sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin