1 Ekim 2013 Salı

Unutkanlığa Dair Lakırdılar


      Evet evet tarifsiz bir fotoğraf yine. Yine kayıp bir tarif, nereye yazıldığı  unutulmuş. Hamurundaki nişasta ve hindistancevizini, bir de  mürdüm eriği reçeli  ile yediğimizi unutmam mümkün değilse de. Sık yapıyorum, hem sade tarifleri mi başka ne çok şeyi unutuyorum. Burada da mızıldanmışımdır kim bilir kaç kere.

     Unutursun tabii diyorum kendime sonra; burun direğinde bir sızı, gelmiş misafirlik bilmeyip yerleşmişse, iyi şeylere, güzel haberlere ihitiyacın varsa, okuduğun kitaplar da merhem olmak şöyle dursun acıtıyorsa, kanırtmaksa tek yaptığı, yazarların kurduğu o uzun, o güzel cümleleri kısakanmaktan başka bir şey gelmiyorsa elinden, çikolatadan medet umuyorsan, halı altına süpürülenler çoğalmışken, dişlerin yeşil erik yemiş gibi kamaşıyorsa, çoktandır uçarı rüyalarından birini görmüyorsan, gömüldüğün yorganın altında kendi nefesini duymak istiyorsan yalnız, bir demet papatya olsa şimdi diye iç geçirirken buluyorsan kendini akşam üzerleri, ışıklı şehri izlemek de ayın en güzel hallerini izlemek de yetmiyorsa sakinleşmene, sinirli, huysuz hallerini kimse bilmese isteyip hem, hem de etrafındaki herkese kızgınlığını haykırmak istiyorsan, hatta en güzeli kimse konuşmasa, yalnız kalsam, kimseyle konuşmasam istiyorsan, dışarı çıkıp hep yürümek hep yürümek çekiyorsa canın, eyvah havalar soğuyacak diye mutsuzsan üstelik, yaz gülüşleri uzakta, yaz sükutu kaybolmuşsa artık...

...unutursun...


7 yorum:

mine dedi ki...

off ya ne kadar haklısın unutkanlık fena halde başa bela bu aralar : (

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Oy oy oy melankolik bir ruh hali var desene kış gönlümüzü kararttı galiba ...

NzlGl dedi ki...

Acaba unutuluyor mu?
Yoksa unutulmak mı isteniyor?

Her ikisi için bende varım....

Sevgilerimle

resimli günlük dedi ki...

Vaavv, ne cümleydi, nefes kesici, çok güzel. Sık yazmalısın bence, çok sık.

Tijen dedi ki...

O yazarların kurduğu o güzel, uzun cümleleri sen fotoğraflarınla, kolaycacık yapıyorsun.

Aybike Ceylan dedi ki...

Saglik olsun Narincem, ellerine saglik.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Yok ya unutmassın
eğer bu kelamları ediyorsan unutmadığın onlar zihninde tuttuğun için güzle yazıyorsun,çiziyorsun:-)
Bu arada 1 haftadır başka şeyler yapmaktan sebep bende erik marmelatlı kurabiyelerimi yapamıyorum bir ara yapsam ne güzel olacakmış!
ellerine sağlık olsun
olan bitene de sağlık dert değil aman canın sağolsun kâfi..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin