28 Aralık 2008 Pazar

Hamsi Tava


Karadeniz kültürünün ve mutfağının demirbaşı hamsi.

Malzemeler:


Hamsi

Mısırunu

Tuz

Kızartmak margarin veya tereyağı




Güzelce yıkayıp temizlediğiniz hamsileri tuzlayın, sonra mısır ununa bulayıp fazlasını silkeleyin. Azıcık ısıttığınız teflon tavanın her yerini tereyağı ya da margarinle yağlayın. Dizdiğiniz hamsileri kısık ateşte tavayı hafifçe sallayarak pişirin. Sonra bir kapak ya da düz bir servis tabağı yardımıyla balıkları ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Yanına da basit bir salata yeter. Afiyet olsun.







2 yorum:

Adsız dedi ki...

Karadenizliyim ve kendimi bildim bileli hamsi yerim. itiraf ediyorum ki tereyağında hamsiyi hiç ama hiç görmemiş duymamış düşünmemiştim.. ta ki karakutuya bu mesaj düşene kadar. işte o günden beri başka türlü hamsi yiyemez oldum! nasıl bir lezzet sundunuz bize anlatamıyorum bile!

çok teşekkürler. hem de çok. hem de çok çok çok.

Narince dedi ki...

Ne desem bilmem ki. Hamsiyi sevmemek mümkün değil, nasıl olursa olsun. Şu an bile düşündüğümde o lezzeti; yüzümde bir gülümseme beliriyor.

Afiyet olsun.

Keşke adınızı da bilseydim.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin