Karadeniz kültürünün ve mutfağının demirbaşı hamsi.
Malzemeler:
Hamsi
Mısırunu
Tuz
Kızartmak margarin veya tereyağı
Güzelce yıkayıp temizlediğiniz hamsileri tuzlayın, sonra mısır ununa bulayıp fazlasını silkeleyin. Azıcık ısıttığınız teflon tavanın her yerini tereyağı ya da margarinle yağlayın. Dizdiğiniz hamsileri kısık ateşte tavayı hafifçe sallayarak pişirin. Sonra bir kapak ya da düz bir servis tabağı yardımıyla balıkları ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Yanına da basit bir salata yeter. Afiyet olsun.
2 yorum:
Karadenizliyim ve kendimi bildim bileli hamsi yerim. itiraf ediyorum ki tereyağında hamsiyi hiç ama hiç görmemiş duymamış düşünmemiştim.. ta ki karakutuya bu mesaj düşene kadar. işte o günden beri başka türlü hamsi yiyemez oldum! nasıl bir lezzet sundunuz bize anlatamıyorum bile!
çok teşekkürler. hem de çok. hem de çok çok çok.
Ne desem bilmem ki. Hamsiyi sevmemek mümkün değil, nasıl olursa olsun. Şu an bile düşündüğümde o lezzeti; yüzümde bir gülümseme beliriyor.
Afiyet olsun.
Keşke adınızı da bilseydim.
Yorum Gönder