13 Mayıs 2017 Cumartesi

Portakallı Kek




Nisasta içeren kekleri seviyorum. Portakallarla son bir kek isteyince sevgülüm, @kekikkaramel in limonlu ballı reçetesini uyguladım. Yumuşak ve kumlu  dokusuyla nefis bir tat çıktı.
Makzemeler: 🌼4 yumurta
🌼200 gr oda ışığında tereyag
🌼150 gr toz şeker 🌼3 yemek kaşığı bal
🌼1 büyük portakal kabuğu rendesi
🌼1 paket kabartma tozu
🌼250 gr un
🌼125 gr nisasta
Tereyağını bir dakika çırparak kopurtun. Sonra toz sekeri,  sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Sonra kalan malzemeleri ekleyin. Katı bir hamur, kalıba alıp önceden isitilmis 160 derece fırında 45 dakika kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin