20 Mart 2017 Pazartesi

Nutellali Tatlı Çelenk (Hefekranz)


Mayali ve tatlı corek sevenleri bir de cikileta boyutu ekleyerek mutlu eden, evi misler gibi kokutan pratik bir tarif bu hefekranz yani çelenk. 125 ml suya 21 gr yaş maya ekleyip bir tatlı kasigi yardımıyla mayayi eritin ve beş dakika bekletin. 250 gr unun ortasına erittiginiz mayayi, 30 gr toz şekeri, bir yumurtayı, 30 gr tereyağını ve bir fiske tuzu koyup kulak memesinden yumuşak bir hamur yogurun. Ağzını stretch filmle kapladiginiz bir kapta ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandiginda tezgahı hafifçe unlayarak bir merdane yardımıyla (beş numara şiş kalınlığında diyebiliriz 😄)  dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız dikdortgenin her yerine kakaolu fındık kremasi sürün. Geniş ucundan başlayarak rulo yapın. Sonra bu rulonun sol başına üç parmaginizi koyun ve bu noktadan başlayarak rulonun en ucuna kadar bir bıçakla kesin hamuru. Sonra elde ettiğiniz bu iki parçayı birbirinin üzerinden atlatarak saç örgüsü gibi örün. En ucunu getirip başlangıç noktasına getirerek çelenk şekli verin.

Yağlı kağıt serdiginiz tepsiye çelengi alıp 20 dakika mayalanmasini bekleyin. Önceden isitilmis 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. (Her fırın farklı pisirir,  kurdan testi uygulayın mutlaka) Ister ılık ister soğuk tuketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin