27 Ocak 2017 Cuma

Cevizli ve Üzümlü Tatlı Çörek


Malzemeler:

 🍀50 gr tereyağ
 🍀2 dolu yemek kaşığı toz şeker
 🍀1 çay bardağı su
🍀1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
 🍀2,5 çay kaşığı instant maya
🍀300 gr un

 Iç Malzemesi:
🍀Ceviz içi
 🍀Toz seker
🍀Tarçın
 🍀Kuru üzüm

 Üzerine Sürmek Için:
 🍀1 yumurta sarısı
 🍀2 çay kaşığı pekmez
🍀2 çay kaşığı su


 Hazırlama:

 Küçük bir tavaya su, tereyağ, zeytinyağı ve toz şekeri alıp şeker ve tereyağ eriyen kadar ılıtın. (Fazla isinirsa biraz ilimasi için bekletin. )

 Hamur yogurma kabına unu alın ve mayayi ekleyip karıştırın. Sıvı karışımı una ilave edip iyice yogurun.(yumuşak ve yağlı bir hamur olacak)

 Iç harcı için toz şeker ve cevizi robotta irice çekin. Önceden ılık suda bekleyip yumuşamış kuru üzümleri ve tarcini ekleyip karıştırın.

 Hamuru çok az unladığınız tezgahta merdane yardiyardimiyla dikdortgen seklinde olabildiğince ince açın.(çok ince olması önemli)

 İç harcı her yanına eşit şekilde bolca serpin.

 Hamuru bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarin .

 Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba gül böreği şeklinde yerleştirin.

 Üzerine yumurta sarısı, pekmez ve su karışımından sürüp bolca susam serpin.

 Fırını 165 dereceye ayarlayıp soğuk fırına verin. Kalın bir hamur olduğu için her yanını eşit pisirebilmek adına ağır ağır pisiriyoruz. Altı üstü güzelce kizardiginda kurdan batirip kontrol edin. Kurdan temiz çıktıysa fırından alın. Dinlenince servis yapın.

 Afiyet olsun.

2 yorum:

Açalya dedi ki...

Of ki ne of! Bir de şöyle yandan çekeydin, içini görseydik. Yukarıdan muhteşem bir gezegen gibi, beni benden aldı.

Seda Yazici dedi ki...

ceviz üzüm ve tarçın varsa elbetki neffiiis olmuştur :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin