17 Haziran 2016 Cuma

Çilekli Limonata ve Serin, Hafif Bir Yaz Pastası

Sıcak yaz günleri için serin iki tarifim var bugün sizlere. Meyveli ve çok hafif bir pasta, yanında da çilekli limonata.

Çilekli limonata için; yarım kilo çileği rastgele dograyip, üzerine iki limonun kabuğu rendesini ve kalan kabuğu soyduktan sonra da limonlarin kendisini dograyip karistirmaniz, dilerseniz iki kaşık sekerle birlikte buzdolabına kaldirmaniz yeterli. Dört beş saat unutun. Bu süre sonunda çıkarıp blendirla biztlatin. Sonra iki üç su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın. Tadına bakın. Dilediğiniz gibi ayarlayın; sekerle, kullanmiyorsaniz balla, agave şurubu ile... Ben suzmedim ev halkı sorun etmez, posalı daha iyidir hem. Incecik bir tulbentle suzebilirsiniz de.

Pasta için kullandığım krema Fransız Bavyera Kremasi.  Öyle adını duyunca korkmayın. Her evde olan malzemelerle, çok da kolay. Tarif Buddy Valastro'ya ait. Benim icin çok işlevsel bir krema. Pastalarda , tartlarda,  kupta tatlilarda kullanıyorum.

Malzemeler:
Krema İçin:

🍀1/2 litre süt
🍀3 yumurta sarısı
🍀1 su bardağı toz şeker
🍀2/3 su bardağı un
🍀1 paket şekerli vanilin
🍀1 yemek kaşığı tereyağ
🍀200 ml süt kremasi

Pasta İçin :

🍀1 paket kedi dili
🍀200 ml süt kremasi
🍀Dilediginiz meyveler
🍀1 paket Dr Oetker meyveli sos



Hazırlama :

Sütü kalın tabanlı bir tencerede ocağa koyun, ısınsın.

Yumurta sarilarini toz sekerle çırpın.

Isınan sütten bir kepçe alıp cirptiginiz yumurtalara ekleyin, sonra bir kepçe daha.

Şimdi unu katıp yeniden çırpın.

Sütten az az ekleyerek unlu karışımın ısısını sütle eşitleyin. Ve hepsini sute dikkatlice yavaş yavaş ekleyin. Bu arada hızla çırpın ki yumurtalar pismesin.

Şimdi ocakta karıştırarak kremayı pişirin. Göz göz olup koyulasinca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Buzdolabında beklemiş soğuk süt kremasini mikserleyip kabartin ve pişirip soguttugunuz diğer kremaya ekleyip karıştırın.

Şimdi pastanın yapımına geldi sıra. Kedi dili biskuvileri kelepçeli kalıbın kenaŕi yüksekliğinde kesin. Kalıbın kenarına dizin.  Kolay dizmek için  (devriliyorlar çünkü ) kestiginiz ve süte hur kere batirip cikardiginiz ufak biskuvi parçalarını önlerine destek yapın. Bu sekilde hem tabana hem kenara dizmis olacaksınız. Kenarlari sutle islatmiyoruz pastayı kaliptan çıkarınca sık durabilsinler diye.

Şimdi bikuvilerin uzerine bir sira krema döküp duzleyin. Ustune dilediginiz meyveleri minik dograyip döseyin. Muz, kayisi ve visne kullandim ben.

Meyvelerin üstüne bir sıra daha krema yayın.

Onun da üstüne iki yemek kaşığı pudra şekeri ile cirpilmis iki yüz mililitre süt kremasi yayın.

En üstüne çilekli limonatayi nisasta ile birazcık pisirerek elde ettiğim jöleyi yaydim ben. Dr Oetker'in orman meyveli sosu da gayet güzel. Paketteki tarife göre hazırlayıp üzerine yapabilirsiniz.

Sonra pastanız buzdolabinda beş saat beklesin. Dikkatlice kalıbı yanlardan açıp bir kurdele ile bağlayıp masaya getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.







1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok hafif ve güzel olmuş. Ellerine sağlık canım. Bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin