3 Şubat 2014 Pazartesi

Sodalı Poğaça




Mademki poğaça dedik, peş peşe iki poğaça tarifi daha vereyim sizlere. İlki hamurunda maden suyu içeriyor, misafire, çocuklara, doğum günlerine, kermeslere her yere götürebileceğiniz, dilediğiniz içle doldurabileceğiniz kolay bayatlamayan bir tarif.

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı  maden suyu
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 10 gr instant maya
  • Aldığı kadar un


İçi İçin:


  • Beyaz peynir
  • Maydonoz


Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • Sarı haşhaş


Hazırlama:

Unu yoğurma kabına alıp ortasına sıvı malzemeyi, kenarlarına da katı malzemeyi koyun.
Malzemeleriniz oda ısısında olsun, sütü de biraz ılıtın.
Unutmayın mayalılarda başarının sırrı, hamurun yumuşak ve  ılık olmasındadır.
Kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurup üzerini sararak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp avuç içinizde çay tabağı büyüklüğünde açın.
 İçini doldurun, kenarlarını toplayarak altta kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp sarı haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.





3 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Hersey harika her zaman ki gibi Narinim :)

Selamlar..

Sevil Şahin dedi ki...

Özlemişim sayfanı canım ya
Atık kendime söz verdim dün senin face deki yazından sonra artık sık sık eski dostları facebook da değil sitelerinde ziyaret edeceğim.
Enfes poğaçandan çayımın yanına alıp kaçtım demek istedik tıpkı eski günlerdeki gibi :)

Sevil Şahin dedi ki...

Özlemişim sayfanı canım ya
Atık kendime söz verdim dün senin face deki yazından sonra artık sık sık eski dostları facebook da değil sitelerinde ziyaret edeceğim.
Enfes poğaçandan çayımın yanına alıp kaçtım demek istedik tıpkı eski günlerdeki gibi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin