10 Ekim 2016 Pazartesi
Cevizli Tarcinli Kurabiyeler
Malzemeler:
200 gr. Oda isisinda tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri Icin:
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarcin
Hazirlama:
Oda isisindaki tereyagina pudra şekerini yedirin.
Sonra zeytinyağı ve diğer malzemeleri ekleyin.
Ama unu kontrollü ilave edin. Kulak memesinden yumuşak ele yapismayan bir hamur olacak. Hamur katı olursa kurabiyeler ağızda dagilmaz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden isitilmis 200 derece fırında hafif pembelesmeye yüz tutana kadar pişirin.
Pişen kurabiyelere ilk sıcağı çıktığında pudra şekeri tarçın karışımından eleyin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder