Aslında hepimizin yıllardır severek yapıp yediği elmalı kurabiyenin ayvali halidir kendileri. Bir tepsisini klasik şekliyle yaptim, bir tepsisini de büyük aycorekleri şeklinde.
Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr oda isisinda tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Ici için:
3 adet orta boy ayva
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Dövülmüş fındık
Hazirlama:
Tereyagina sıvı malzemeleri ekleyin yogurun.
Sonra da kuru malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yogurun.
Hamuru buzdolabına kaldırın dinlensin.
Ayvalari rendeleyip toz sekerle birlikte az ateşte bir iki dakika çevirin.
Ocağı kapatıp tarçın, kuru üzüm ve cevizleri ekleyip karıştırın.
Hamurunu üç parçaya bolun.
Tezgahı çok az unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıp eş ucgenlere bolun .
Geniş uca ayvali içten koyup rulo yapın ve ay coregi şekli verin.
Kurabiyeleri dövülmüş fındığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden isitilmis 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Çok güzel görünüyor eminim tadı da güzeldir. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder